Fabrieksbestanden Samsung Galaxy S9 (Plus) gelekt: opvallende designs

Vorige week kregen we nog van een betrouwbare leaker te horen dat de achterkant van de Samsung Galaxy S9 flink gaat veranderen. Ten opzichte van de Galaxy S8 bedoelen we dan. De Samsung Galaxy S8 was en is absoluut een toptoestel, maar de positionering van de vingerafdrukscanner blijft behelpen.

Designs Samsung Galaxy S9 (Plus) gelekt

Die zit namelijk aan de achterkant van het toestel. Door de dunnere schermranden is er geen ruimte meer over aan de voorkant. Dat is op zich geen probleem, tot je erachter komt waar de Koreaanse fabrikant de vingerafdrukscanner heeft geplaatst: naast de camera. Maar dan ook echt direct ernaast.

Oftewel, je besmeurt continu je lens terwijl je ernaar opzoek bent met je vinger. Het blijft verre van ideaal, al helemaal als je de Galaxy Note 8 gebruikt. Daarop is de vingerafdrukscanner iets makkelijker te onderscheiden dankzij de textuur, maar je moet flinke tengels hebben om erbij te komen.

Samsung Galaxy S9 Plus design
Zelfgemaakte renders van PhoneArena

Gelukkig gaat de Galaxy S9 daar verandering in brengen. Men speculeert vooral over een vingerafdrukscanner onder de camera, zoals praktisch elke andere fabrikant dat doet. Onlangs doken er al renders op van de Galaxy A5 (2018). Die mid-ranger gaf ons alvast een voorproefje op Samsung’s nieuwe design. Maar hoe gaat de fabrikant dat implementeren bij de Samsung Galaxy S9?

Nieuwe positie voor vingerafdrukscanner

We kunnen nu al voorzichtig antwoord geven op die vraag. Er zijn namelijk vermeende fabrieksbestanden van de Samsung Galaxy S9 gelekt. De zogenaamde CAD-renders tonen het design van het onaangekondigde toestel van alle kanten. De renders bevestigen wat wel al hadden vermoed: de Galaxy S9 neemt de (verticale) dubbele camera van de Galaxy Note 8 over, met daaronder de vingerafdrukscanner.

Samsung Galaxy S9 Plus design Samsung Galaxy S9 Plus design

Aan de voorkant zien we nog dunnere schermranden. Blijf dit soort nieuws volledig met een flinke korrel zout nemen, want het blijft om geruchten gaan. De designs zien er echter vrij legit uit, en Samsung wil naar verluidt binnenkort al met de massaproductie beginnen, voor een extra vroege lancering. De kans is dan ook groot dat het design al helemaal vastligt. Check ondertussen hier het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S9. Heb je trouwens de Galaxy A5 (2018) al gezien?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters