Design en features Samsung Galaxy S9 (Plus) gelekt: slecht nieuws…

Het wordt ondertussen tijd om vooruit te gaan kijken, naar 2018. De geruchtenmolen rondom de lancering van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus is alweer volop op gang gekomen. Beide toestellen worden naar verwachting eind januari onthuld.

Design Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus gelekt

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus wisten te verrassen met een gloednieuw design. Het Infinity Display maakte indruk. De dunne schermranden komen waarschijnlijk ook naar de Galaxy A-serie, maar wat is de Koreaanse techgigant dan van plan met zijn vlaggenschepen? En wat gebeurt er met de headphone jack?

Op al die vragen kunnen we nu voorzichtig een antwoord geven. Er zijn namelijk gedetailleerde schetsen van beide toestellen gelekt, inclusief de vermeende specificaties en features. Het gaat om een onbekende Chinese bron, dus neem dit nieuws met een korrel zout, maar de details komen overeen met eerdere leaks.

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack

We zien dat de schermranden nog wat dunner zijn geworden, vooral aan de onderkant. Verder zijn het logische volgende stappen, zonder een grote revolutionaire ingreep. Daarvoor is Samsung’s design nog te nieuw, en bovendien is dat ook simpelweg niet nodig. Behalve aan de achterkant, maar daarover lees je hier meer.

Volgens de bron gaat de Koreaanse techgigant Apple achterna, met een eigen variant van Face ID. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 hebben al een accurate irisscanner, en voor de Galaxy S9 voegt de fabrikant naar verluidt een 3D-sensor aan die setup toe.

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack

De bron bevestigt overigens nogmaals dat Samsung met een vingerafdrukscanner in het scherm experimenteert. De nieuwe technologie levert echter nog steeds problemen op. Daarom is de kans groot dat de Koreaanse fabrikant de feature voor de Samsung Galaxy Note 9 bewaart. Of zelfs tot 2019, mocht dat nodig zijn.

Slecht, heel slecht nieuws

Samsung heeft in ieder geval genoeg nieuwe features in petto, zodat de Galaxy S9 een waardige upgrade wordt voor eigenaren van de Galaxy S8. Zo krijgen de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus niet alleen de dubbele camera van de Galaxy Note 8, met een telefoto-lens, maar ook een dubbele selfiecamera. Om wat voor techniek dat gaat, moeten we helaas nog even afwachten.

Laten we afsluiten met het slechte nieuws, want dat is het zeker. Nogmaals, het gaat hier om een bron, dus het kan zomaar allemaal nep zijn, maar het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus geen headphone jack krijgen. Jup, het vlak waarop Samsung continu zijn fans gerust wist te stellen. Hopelijk blijkt dit uiteindelijk niet te kloppen..

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack

Gelukkig is er een andere fabrikant die wel headphone jacks blijft implementeren: OnePlus. Check hier het laatste nieuws over de OnePlus 5T, een Android smartphone met dunne schermranden. Lees ook waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters