De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X

We kennen het verhaal ondertussen: Samsung wilde de vingerafdrukscanner van de Galaxy S8 in het scherm verwerken, maar kreeg dat niet op grote schaal voor elkaar. Ook Apple experimenteerde met verschillende oplossingen. Uiteindelijk besloot de Amerikaanse techgigant afscheid te nemen van Touch ID, en volledig in te zetten op Face ID. Fair enough. Hoe zit dat met de Samsung Galaxy S9 (Plus)?

Samsung laat vingerafdrukscanner niet vallen

Samsung laat de bewezen technologie nog niet vallen. Naar verluidt wordt de Samsung Galaxy Note 9 namelijk de eerste Android smartphone waarbij de vingerafdrukscanner in het scherm is verwerkt. Eerst maken de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus echter nog hun opwachting.

De Koreaanse fabrikant gaat waarschijnlijk de strijd aan met Face ID. Daarvoor werkt het bedrijf aan zijn eigen gezichtsherkenningssysteem. Zo kan Samsung op beide fronten scoren, zoals het ook doet met draadloze audio en de headphone jack, waar Apple afscheid nam van de headphone jack. Een opvallende USP: bieden wat je concurrent heeft geschrapt.

Samsung Galaxy S9 Plus iPhone X
Mockups van de Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 Plus krijgt geen 3D-sensoren

Nu wijzen insiders er echter op dat de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus niet gebruik gaan maken van het nieuwe systeem. Volgens Business Korea werkt Samsung aan twee modellen, een 5.8-inch en een 6.2-inch model. Voor het herkennen van gezichten borduren beide toestellen voort op hun voorgangers. Oftewel: 2D-sensoren, zoals de irisscanner en de selfiecamera.

Pas latere toestellen van Samsung gaan gebruik maken van 3D-sensoren, zoals de TrueDepth-camera van de iPhone X. Althans, als we dus de betrouwbare bronnen van de Koreaanse publicatie moeten geloven. Mist Samsung de boot?

Verbeterde dubbele camera

Verder zal de Galaxy S9 geen dubbele selfiecamera krijgen. Aan de achterkant kun je wel een dubbele setup verwachten, net zoals bij de Samsung Galaxy Note 8. Die dubbele camera krijgt volgend jaar een mooie upgrade, waardoor de sensoren 1000 beelden per seconde kunnen registreren. Dat levert indrukwekkende slow-motion op, zoals we nu enkel gewend zijn van de Sony-toestellen.

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack

Daardoor worden de nieuwe modellen naar verluidt wel iets prijziger dan hun voorgangers. Verder zullen de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus volgens insiders sterk op de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus lijken. Echt een upgrade dus, in plaats van een volledige evolutie. Overigens is dat ook niet nodig, maar Business Korea citeert wel de verdediging van een Samsung official: “We focussen ons op het completer maken van de hardware die je kent van de Galaxy S8, en het bieden van een innovatieve gebruikservaring.”

Gaat dat genoeg zijn? We gaan het waarschijnlijk in januari ontdekken. Tot dan nemen we alle geruchten nog even met een korrel zout. Heb je onze review van de OnePlus 5T trouwens al gecheckt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Erik -

    Gsmhelpdesk meld dat het toestel 25 februari wordt gepresenteert en dus niet in januari….
    Daarnaast heeft apple een patent op hun face-id (3d techniek zitten)

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters