Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel

Er zijn eindelijk renders gelekt van de Samsung Galaxy S9. Dankzij de hoesjesfabrikant Ghostek krijgen we al een mooi voorproefje op het eindresultaat.

Renders Samsung Galaxy S9 gelekt

Grote fabrikanten van cases en hoesjes hebben altijd meteen na de lancering van nieuwe smartphones bijpassende producten online staan. Dat komt doordat ze al eerder toegang hebben tot de designs. Soms, en dat geldt vooral voor kleine partijen, moeten ze zich baseren op geruchten en gelekte fabrieksbestanden.

In het geval van Ghostek ging het tot nu toe echter altijd om deĀ real deal. Dat weten we, omdat renders van de bekende hoesjesfabrikant meestal al vrij vroeg lekken. Soms veranderen kleine details nog, maar qua dimensies en grote lijnen geven ze altijd een accuraat voorproefje. We hebben goed nieuws voor je: dat is nu ook het geval met de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus.

Er zijn namelijk renders gelekt van extra stevige cases voor de onaangekondigde toestellen. Dat betekent helaas dat een groot deel van de smartphones is bedekt. Gelukkig zijn er interessante details die wel opvallen. Daardoor krijgen we al een interessant voorproefje op de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Beide smartphones worden op zijn vroegst pas in januari onthuld.

Samsung Galaxy S9 Plus renders

Nieuwe positie voor vingerafdrukscanner

Naar verluidt zal het vooral een tussenjaar worden. Daarbij moet je dus vooral denken aan upgrades op het gebied van software, in plaats van hardware. Toch tonen de gelekte renders een opvallende verandering. De onhandige positie van de vingerafdrukscanner op de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 is gelukkig verleden tijd. Samsung schrapt de scanner niet, zoals Apple wel heeft gedaan met de iPhone X, maar verhuist de vingerafdrukscanner naar een positie onder de camera.

Daardoor kun je er makkelijker bij, zonder dat je de cameralens besmeurt. Het is een positie waar vrijwel elke andere grote fabrikant voor heeft gekozen, en een mooi alternatief tot de technologie in het scherm verwerkt kan worden. Ook valt het op dat de dubbele camera nu verticaal is gepositioneerd, in plaats van horizontaal. Daarmee doet de setup aan die van de iPhone X denken, maar dan wel gecentreerd.

Samsung Galaxy S9 iPhone X
De Samsung Galaxy S9?

Overigens bevestigt dat detail sowieso een groot gerucht: de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus krijgen een dubbele camera. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus moesten het met een enkele camera aan de achterkant doen. De Galaxy Note 8 was daarentegen wel met een dubbele camera uitgerust. Naar verluidt kunnen de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus met 1000 frames per seconde slowmotion filmen.

Verder valt er niet zoveel aan de renders op, omdat alle randen vrij lomp bedekt worden. In de komende weken krijgen we hopelijk meer te zien! Check in de tussentijd de laatste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9, of check onze review van de OnePlus 5T.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters