Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel

Er zijn eindelijk renders gelekt van de Samsung Galaxy S9. Dankzij de hoesjesfabrikant Ghostek krijgen we al een mooi voorproefje op het eindresultaat.

Renders Samsung Galaxy S9 gelekt

Grote fabrikanten van cases en hoesjes hebben altijd meteen na de lancering van nieuwe smartphones bijpassende producten online staan. Dat komt doordat ze al eerder toegang hebben tot de designs. Soms, en dat geldt vooral voor kleine partijen, moeten ze zich baseren op geruchten en gelekte fabrieksbestanden.

In het geval van Ghostek ging het tot nu toe echter altijd om de real deal. Dat weten we, omdat renders van de bekende hoesjesfabrikant meestal al vrij vroeg lekken. Soms veranderen kleine details nog, maar qua dimensies en grote lijnen geven ze altijd een accuraat voorproefje. We hebben goed nieuws voor je: dat is nu ook het geval met de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus.

Er zijn namelijk renders gelekt van extra stevige cases voor de onaangekondigde toestellen. Dat betekent helaas dat een groot deel van de smartphones is bedekt. Gelukkig zijn er interessante details die wel opvallen. Daardoor krijgen we al een interessant voorproefje op de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Beide smartphones worden op zijn vroegst pas in januari onthuld.

Samsung Galaxy S9 Plus renders

Nieuwe positie voor vingerafdrukscanner

Naar verluidt zal het vooral een tussenjaar worden. Daarbij moet je dus vooral denken aan upgrades op het gebied van software, in plaats van hardware. Toch tonen de gelekte renders een opvallende verandering. De onhandige positie van de vingerafdrukscanner op de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 is gelukkig verleden tijd. Samsung schrapt de scanner niet, zoals Apple wel heeft gedaan met de iPhone X, maar verhuist de vingerafdrukscanner naar een positie onder de camera.

Daardoor kun je er makkelijker bij, zonder dat je de cameralens besmeurt. Het is een positie waar vrijwel elke andere grote fabrikant voor heeft gekozen, en een mooi alternatief tot de technologie in het scherm verwerkt kan worden. Ook valt het op dat de dubbele camera nu verticaal is gepositioneerd, in plaats van horizontaal. Daarmee doet de setup aan die van de iPhone X denken, maar dan wel gecentreerd.

Samsung Galaxy S9 iPhone X
De Samsung Galaxy S9?

Overigens bevestigt dat detail sowieso een groot gerucht: de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus krijgen een dubbele camera. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus moesten het met een enkele camera aan de achterkant doen. De Galaxy Note 8 was daarentegen wel met een dubbele camera uitgerust. Naar verluidt kunnen de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus met 1000 frames per seconde slowmotion filmen.

Verder valt er niet zoveel aan de renders op, omdat alle randen vrij lomp bedekt worden. In de komende weken krijgen we hopelijk meer te zien! Check in de tussentijd de laatste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9, of check onze review van de OnePlus 5T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. WGACA -

  “Daarmee doet de setup aan die van de iPhone X denken, maar dan wel gecentreerd”

  Eerder HTC M8, Honor 6, Mate 9, Nokia 8 etc. In Chronologische volgorde beginnende in 2013. Ze hadden uit al deze voordelen kunnen kiezen die ook nog daadwerkelijk vergelijkbaar zijn (in het midden met vingerafdruk eronder), maar er wordt bewust gekozen om het met een iPhone te vergelijken.

  Dit is of opzettelijk voor click bait of er wordt wederom onterecht gesuggereerd dat Samsung Apple kopieert…

  1. Streetnerd -

   ja media is helaas pro apple… ze moeten leren wat het verschil is tussen innoveren (alles behalve apple) en perfectioneren (lees: kijken naar de concurrent en het verbeteren = apple).

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters