‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’

De afgelopen dagen werd duidelijk dat we onze verwachtingen rondom de Samsung Galaxy S9 moeten bijstellen. Naar beneden. We werden de afgelopen maanden getrakteerd op fantastische mockups en designs van enthousiaste fans. Maar de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus introduceerden dit jaar al een volledig redesign.

Samsung Galaxy S9: focus op software

Oftewel, Samsung gaat volgend jaar niet meteen weer zo’n grote stap zetten. Dat is de boodschap vanĀ insiders. In plaats daarvan zal de focus vooral op Samsung Experience liggen. Dat is de Android-skin van de Koreaanse techgigant. Die gebruikservaring is er de afgelopen jaren flink op vooruit gegaan, maar Samsung heeft nog een lange weg te gaan.

Samsung Galaxy S9 Plus

De bekendeĀ leaker IceUniverse lekte een foto van een interne presentatie. Daarop was het onaangekondigde AI UX te zien, software waarbij de focus op kunstmatige intelligentie ligt. Bixby maakte qua autonome handelingen dit jaar indruk, maar schiet weer flink tekort op andere vlakken.

Opvallend hoge screen-to-body ratio

Gelukkig hebben we nu ook goed nieuws over de hardware. Een onbekende bron van SamMobile beweert dat Samsung het screen-to-body ratio van de Galaxy S9 en Galaxy S9 flink gaat verhogen. Oftewel, de schermranden worden nog een stuk dunner.

Samsung Galaxy S9 iPhone X
De Samsung Galaxy S9?

We hebben cijfers! De bron noemt een ratio van 89 of 90 procent. Dat is flink, gezien de Samsung Galaxy S8 een ratio van 84 procent heeft. De meeste andere toestellen met dunne schermranden moeten het met 78 tot 82 procent doen. De focus mag dan op software liggen, ook op het gebied van hardware wil de Koreaanse fabrikant dus hoge ogen gooien.

Het gaat dus niet om een bekende bron, dus neem dit soort nieuws voorlopig met een flinke korrel zout. Het zou allemaal zomaar kunnen, gezien Samsung ver voorop loopt als het om OLED-schermen gaat. Apple klopt niet voor niks aan bij zijn grootste concurrent. Check hier ondertussen de laatste Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus geruchten!

 

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters