‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’

De afgelopen dagen werd duidelijk dat we onze verwachtingen rondom de Samsung Galaxy S9 moeten bijstellen. Naar beneden. We werden de afgelopen maanden getrakteerd op fantastische mockups en designs van enthousiaste fans. Maar de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus introduceerden dit jaar al een volledig redesign.

Samsung Galaxy S9: focus op software

Oftewel, Samsung gaat volgend jaar niet meteen weer zo’n grote stap zetten. Dat is de boodschap van insiders. In plaats daarvan zal de focus vooral op Samsung Experience liggen. Dat is de Android-skin van de Koreaanse techgigant. Die gebruikservaring is er de afgelopen jaren flink op vooruit gegaan, maar Samsung heeft nog een lange weg te gaan.

Samsung Galaxy S9 Plus

De bekende leaker IceUniverse lekte een foto van een interne presentatie. Daarop was het onaangekondigde AI UX te zien, software waarbij de focus op kunstmatige intelligentie ligt. Bixby maakte qua autonome handelingen dit jaar indruk, maar schiet weer flink tekort op andere vlakken.

Opvallend hoge screen-to-body ratio

Gelukkig hebben we nu ook goed nieuws over de hardware. Een onbekende bron van SamMobile beweert dat Samsung het screen-to-body ratio van de Galaxy S9 en Galaxy S9 flink gaat verhogen. Oftewel, de schermranden worden nog een stuk dunner.

Samsung Galaxy S9 iPhone X
De Samsung Galaxy S9?

We hebben cijfers! De bron noemt een ratio van 89 of 90 procent. Dat is flink, gezien de Samsung Galaxy S8 een ratio van 84 procent heeft. De meeste andere toestellen met dunne schermranden moeten het met 78 tot 82 procent doen. De focus mag dan op software liggen, ook op het gebied van hardware wil de Koreaanse fabrikant dus hoge ogen gooien.

Het gaat dus niet om een bekende bron, dus neem dit soort nieuws voorlopig met een flinke korrel zout. Het zou allemaal zomaar kunnen, gezien Samsung ver voorop loopt als het om OLED-schermen gaat. Apple klopt niet voor niks aan bij zijn grootste concurrent. Check hier ondertussen de laatste Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus geruchten!

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters