Het is nu al duidelijk waarom Samsung Galaxy S9 de concurrentie gaat verslaan

Samsung gaat volgend jaar eerder dan normaal de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthullen. De Koreaanse techgigant heeft nu al en geheim wapen geregeld, waardoor andere Android smartphones het nakijken hebben.

Samsung Galaxy S8: voordeel vanaf het begin

De Samsung Galaxy S8 kwam dit jaar een stuk later uit dan men had verwacht. Dat kwam vooral door de problemen met de Samsung Galaxy Note 7. De fabrikant moest niet alleen wachten tot het publiek daar overheen was, maar ook tot het honderd procent zeker was dat de Galaxy S8 wel veilig is. Voor zover je dat zeker kunt weten.

Ondanks de uitgestelde lancering had de Samsung Galaxy S8 toch een groot voordeel. Onder de motorkap zat namelijk de Snapdragon 835. Samsung was de eerste techgigant die van Qualcomm’s nieuwe chip gebruik kon maken. De Snapdragon 835 is niet alleen een stuk krachtiger dan zijn voorgangers, maar ook efficiënter.

Samsung Galaxy S8
De Samsung Galaxy S8

De vraag is of je dat als gebruiker nodig hebt, maar op papier ziet het er in ieder geval beter uit. En dat heeft de concurrentie gemerkt. Samsung opereert op zo’n grote schaal dat andere Android smartphones voor een bepaalde periode geen gebruik konden maken van de gloednieuwe chip. LG was een maand eerder met dunne schermranden, maar moest het met een oudere chipset doen.

Dat is onder andere de reden dat techgiganten zoals Google en Xiaomi hun eigen chips willen ontwikkelen. De meeste spelers zijn zwaar afhankelijk van Qualcomm, omdat er simpelweg niet een alternatief is. Ja, MediaTek, maar die zitten niet op hetzelfde niveau. Althans, voorlopig nog niet.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus: Snapdragon 845

Ondertussen kunnen we uit gaan kijken naar de onthulling van de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus. De bekende Russische blogger Eldar Murtazin heeft wat interessante informatie over de toestellen gelekt. Volgens hem zal de Snapdragon 845, de opvolger van de Snapdragon 835, tijdelijk exclusief voor Samsung’s nieuwe smartphones zijn.

Ook beweert hij dat de toestellen een maand eerder worden onthuld, een gerucht dat we al eerder voorbij hebben zien komen. Maar wat betekent dat? De Galaxy S8 werd eind maart onthuld, maar dat was een uitzondering. De jaren ervoor werden de Galaxy S6 en Galaxy S7 tijdens het Mobile World Congress aangekondigd. Dat is meestal eind februari of begin maart.

Samsung Galaxy S9 Plus
Een concept van de Galaxy S9

 

Gaat Samsung weer naar het Mobile World Congress, of kunnen we de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zelfs eerder dan dat verwachten? We gaan het binnenkort ontdekken! Tot dan blijven we dit soort geruchten met een flinke korrel zout nemen. Murtazin heeft het vaker bij het rechte eind gehad als het om Samsung gaat, maar het blijven geruchten.

Check ondertussen wat Apple van plan is met zijn opvouwbare iPhones. Kan Samsung opnieuw van zijn grootste concurrent profiteren? Of bewonder hoe de OnePlus 6 er hoogstwaarschijnlijk uit gaat zien.

Via: Eldar Murtazin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erik -

  We gaan het binnenkort ontdekken! Tot dan blijven we dit soort geruchten met een flinke korrel zout nemen.

  Waarom schrijf jij dit dan?? Noah Korevaar…..
  Dit noem ik eerder alles over kopieeren van andere sites. Die relatief vaak onjuiste informatie verstrekken!!
  Jullie schrijven de laatste tijd niet meer zelf artikelen, maar nemen juist alles over van de site galaxyclub.
  (All about phones wordt ok door Tweakers, etc aangezien als de Pro Samsung nieuwssite)
  (Volgens bronnen krijgen jullie dik betaald, om Samsung te promoten)

 2. Mjccccc -

  Dit stuk staat vol onzin en onwaarheden, lijkt erop of de schrijver geen idee heeft waar hij/zij het over heeft en gewoon wat moest opbrengen. Puur tijdverspilling.

  1. Martijn Vonk -

   Jouw reactie slaat nergens op.

   Ook met de S8 heeft Samsung nagenoeg alle nieuwste Snapdragon processoren gekocht waardoor de andere Android fabrikanten achter het net visten en een oudere Snapdragon moesten gebruiken in hun nieuwe toestellen.

   Samsung doet dat nu schijnbaar weer en komt er mee weg omdat het veruit de beste klant is van Qualcomm.

   1. Hotemetoot -

    Tsja, Snapdragon loopt anders behoorlijk achter de feiten aan. De A11 chipmis anders al 55% sneller. Haal je niet zo 1-2-3 in hoor

 3. Erik -

  Volgens hem zal de Snapdragon 845, de opvolger van de Snapdragon 835, tijdelijk exclusief voor Samsung’s nieuwe smartphones zijn.

  Dit klopt niet!
  LG heeft al afspraken met Qualcomm over de 845 volgens nu.nl en diverse andere nieuwssites…
  Die zeggen stuk voor stuk dat LG zeker is van de levering over de snapdragon 845 voor de LG G7.
  Dus wat jullie hier beweren is onzin!!

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters