Het is nu al duidelijk waarom Samsung Galaxy S9 de concurrentie gaat verslaan

Samsung gaat volgend jaar eerder dan normaal de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthullen. De Koreaanse techgigant heeft nu al en geheim wapen geregeld, waardoor andere Android smartphones het nakijken hebben.

Samsung Galaxy S8: voordeel vanaf het begin

De Samsung Galaxy S8 kwam dit jaar een stuk later uit dan men had verwacht. Dat kwam vooral door de problemen met de Samsung Galaxy Note 7. De fabrikant moest niet alleen wachten tot het publiek daar overheen was, maar ook tot het honderd procent zeker was dat de Galaxy S8 wel veilig is. Voor zover je dat zeker kunt weten.

Ondanks de uitgestelde lancering had de Samsung Galaxy S8 toch een groot voordeel. Onder de motorkap zat namelijk de Snapdragon 835. Samsung was de eerste techgigant die van Qualcomm’s nieuwe chip gebruik kon maken. De Snapdragon 835 is niet alleen een stuk krachtiger dan zijn voorgangers, maar ook efficiënter.

Samsung Galaxy S8
De Samsung Galaxy S8

De vraag is of je dat als gebruiker nodig hebt, maar op papier ziet het er in ieder geval beter uit. En dat heeft de concurrentie gemerkt. Samsung opereert op zo’n grote schaal dat andere Android smartphones voor een bepaalde periode geen gebruik konden maken van de gloednieuwe chip. LG was een maand eerder met dunne schermranden, maar moest het met een oudere chipset doen.

Dat is onder andere de reden dat techgiganten zoals Google en Xiaomi hun eigen chips willen ontwikkelen. De meeste spelers zijn zwaar afhankelijk van Qualcomm, omdat er simpelweg niet een alternatief is. Ja, MediaTek, maar die zitten niet op hetzelfde niveau. Althans, voorlopig nog niet.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus: Snapdragon 845

Ondertussen kunnen we uit gaan kijken naar de onthulling van de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus. De bekende Russische blogger Eldar Murtazin heeft wat interessante informatie over de toestellen gelekt. Volgens hem zal de Snapdragon 845, de opvolger van de Snapdragon 835, tijdelijk exclusief voor Samsung’s nieuwe smartphones zijn.

Ook beweert hij dat de toestellen een maand eerder worden onthuld, een gerucht dat we al eerder voorbij hebben zien komen. Maar wat betekent dat? De Galaxy S8 werd eind maart onthuld, maar dat was een uitzondering. De jaren ervoor werden de Galaxy S6 en Galaxy S7 tijdens het Mobile World Congress aangekondigd. Dat is meestal eind februari of begin maart.

Samsung Galaxy S9 Plus
Een concept van de Galaxy S9

 

Gaat Samsung weer naar het Mobile World Congress, of kunnen we de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zelfs eerder dan dat verwachten? We gaan het binnenkort ontdekken! Tot dan blijven we dit soort geruchten met een flinke korrel zout nemen. Murtazin heeft het vaker bij het rechte eind gehad als het om Samsung gaat, maar het blijven geruchten.

Check ondertussen wat Apple van plan is met zijn opvouwbare iPhones. Kan Samsung opnieuw van zijn grootste concurrent profiteren? Of bewonder hoe de OnePlus 6 er hoogstwaarschijnlijk uit gaat zien.

Via: Eldar Murtazin

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters