Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️

Eind deze maand worden de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld. Het moment dat beide toestellen in de winkels liggen, komt dus steeds dichterbij. Daardoor is het aantal leaks dan ook niet meer tegen te houden. Waar we de afgelopen dagen werden getrakteerd op benchmarktests, met zeer goed nieuws, is er nu iemand opgedoken die met de Galaxy S9 heeft gespeeld. Een preview dus!

Eerste preview van Samsung Galaxy S9

Een anonieme gebruiker hield op Reddit een AMA. Dat betekent dat andere gebruikers vragen kunnen stellen. Een soort interview dus, waarbij gebruikers stemmen op bepaalde vragen zodat de prioriteit wordt bepaald. De anonieme Redditor beweert het onaangekondigde toestel twintig minuten lang in zijn handen te hebben gehad. Hij werd vervolgens beladen met digitale vragen, want fans kijken al maanden uit naar de Android smartphone. We hebben zijn bevindingen even voor je samengevat, maar hier kun je alle antwoorden vinden. Houd er rekening mee dat de mysterieuze persoon niet kan bewijzen dat hij het toestel echt gebruikt heeft. Een korreltje zout is dus aangeraden, al lijken zijn antwoorden erop te wijzen dat we hier niet bedrogen worden.

Ten eerste bevestigt de Redditor dat de Galaxy S9 inderdaad bijna identiek is aan de Galaxy S8. De eerder gelekte renders geven volgens hem echter een verkeerd beeld. Het leek toen alsof de schermranden van de Samsung Galaxy S9 dikker zijn, maar dat komt door de matte finish. De Samsung Galaxy S8 heeft een glossy finish. Het viel de gebruiker op dat het gewicht overeenkomt met dat van de Galaxy S8. Het grootste verschil is, zoals verwacht, de vingerafdrukscanner. Die zit nu onder de camera. Hij merkt overigens op dat zijn vinger alsnog soms per ongeluk de cameralens besmeurde. Oeps!

Samsung Galaxy S9

Maar goed, laten we niet voorbarige conclusies trekken. Het gaat om een preview van slechts twintig minuutjes. Hij heeft ook bevestigd dat de Samsung Galaxy S9 dual stereo speakers heeft. Een aan de onderkant en een voor het bellen. Zoals we al weten heeft de smartphone een 3.5mm headphone jack. De anonieme persoon is vooral te spreken over de geluidskwaliteit van de speakers. Volgens hem klonk de Galaxy S9 een stuk beter dan zijn voorganger. De surround sound klonk nog niet helemaal overtuigend.

Camera en 3D Emoji

Het grootste verschil zit ‘m in de camera’s, als we alle leaks moeten geloven. De Galaxy S9 heeft een camera met een variabele sluitertijd. Dat levert volgens de anonieme bron 4K 60fps en hogere framerates bij 720p480 and 1080p240. Hij kon helaas niet bevestigen of het toestel in 1000fps slowmo kan filmen of niet, iets wat wel naar voren kwam in eerder gelekte informatie. Dat blijft dus nog even afwachten. Het model dat hij uitprobeerde was nog niet de uiteindelijke versie, dus er kan nog het een en ander veranderen.

Galaxy S9 toestellen

Als afsluiter deelde hij informatie rondom de selfiecamera van het toestel. Samsung gaat flink inzetten op 3D Emoji, die op basis van jouw gezicht bewegen. Waar kennen we dat van? Precies, Animoji. Volgens de anonieme gebruiker is het echter geen directe kopie van Apple’s technologie. Hij beschrijft de 3D Emoji als een middenweg tussen Animoji, Nintendo’s Mii’s en Bitmoji. Helaas was hij tijdens de korte demo nog niet echt onder de indruk. De 3D Emoji leken minder verfijnd dan die van Apple.

Helaas kon hij geen informatie delen rondom de prijzen. De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus worden naar verluidt duurder dan hun voorgangers. Daarom is dat ook een van de meest gestelde vragen. Wel wist hij te bevestigen dat Samsung dit jaar een interessante freebie op de planning heeft staan, die je dus gratis bij de Samsung Galaxy S9 krijgt. Wij zijn zeer benieuwd! Check hier wat je verder kunt verwachten van beide toestellen, en lees hier het complete interview.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters