Video van prototype Samsung Galaxy S9 Plus duikt op

Over iets minder dan twee maanden gaat Samsung de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthullen. Zoals vanouds gaat dat gebeuren tijdens het Mobile World Congress. Vorig jaar moesten we iets langer geduld hebben. De Koreaanse techgigant had meer tijd nodig om de Galaxy S8 uitgebreid te testen. Ook wel zo verstandig, na het Galaxy Note 7-fiasco.

Prototype Samsung Galaxy S9 Plus opgedoken

We weten al een hoop over de Samsung Galaxy S9. Zo is het duidelijk dat de fabrikant niet een compleet redesign gaat introduceren. Dat zou iets te snel zijn, na het verbluffende Infinity Display van de huidige toestellen. In plaats daarvan gaat er een hoop onder de motorkap veranderen, en op software-gebied.

Samsung Galaxy S9

Aan de achterkant van het toestel verandert er wel het een ander. De vingerafdrukscanner verhuist naar een nieuwe positie, onder de dubbele camera. Eindelijk heb je dus geen last meer van vieze vlekken op je lens, omdat je met je vinger op zoek was naar de scanner. Prima oplossing!

Pittige klus en een korrel zout

Nu kunnen we die nieuwe implementatie in actie zien. Er is namelijk een vermeend prototype van de Samsung Galaxy S9 Plus opgedoken. Vermeend ja, want deze video is afkomstig van een onbekende bron. Het zou net zo goed om een Chinese kopie kunnen gaan. Want ja, die zijn al te koop.

Het model komt overeen met eerder gelekte schetsen, renders en andere geruchten. De schermranden zijn er iets dunner op geworden. Helaas krijgen we de software niet te zien. Op dat vlak wil Samsung naar verluidt immers dit jaar echt indruk gaan maken. Kunstmatige intelligentie is de grote trend van 2018.

Hoe dan ook moet de fabrikant een pittige klus klaren: de consument overtuigen om weer een flink bedrag neer te leggen. Dat lijkt pittig te gaan worden, gezien de Galaxy S9 zoveel op zijn voorgangers lijkt. Aan de andere kant is er onlangs gelekt dat Samsung op zijn high-end aanbod wil focussen. Wellicht worden we nog verrast! Tot de onthulling is het echter verstandig om dit soort nieuws met een flinke korrel zout te nemen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters