Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Vodafone Nederland en Samsung vallen internationaal op met een speciale samenwerking: de limited Red Bull Ring edition van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. De speciale uitvoering werd gisteren exclusief in Nederland gelanceerd. 

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

De uitvoering is geïnspireerd op de gelijknamige Formule 1-track in Australië. Overigens is de smartphone zelf identiek aan het ‘standaard’ model. Wat verschilt, is de case die je erbij krijgt. Daar staat niet alleen het Red Bull-logo op, maar de case zorgt er ook voor dat je software er anders uit gaat zien. Oftewel, de gebruikers-interface.

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Dat gebeurt allemaal middels de NFC-chip in je telefoon. Daardoor weet je Galaxy S9 dat je de case gebruikt, en wordt de speciale software-laag automatisch ingeschakeld. Al langere tijd doen geruchten de ronde dat Samsung meer op dat vlak wil gaan doen, met speciale cases en accessoires die gepaard komen met een bijbehorend thema, geactiveerd middels NFC.

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Juist daarom haalt deze limited Red Bull Ring edition de internationale pers. Dit is waarschijnlijk het eerste voorbeeld van dat initiatief. Zo kan Samsung op basis van actuele thema’s en evenementen samenwerkingen aan gaan, zonder dat hardwarematig nieuwe toestellen ontworpen hoeven worden. Een simpele case kan zo van elk normale toestel een limited edition maken.

Twee tickets voor Formule 1

De kans is overigens groot dat dit verhaal je bekend voorkomt. Google doet hetzelfde met Live Cases, onder andere beschikbaar voor de Pixel 2. Gebruikers kunnen hun eigen foto uploaden of kiezen uit een specifiek aanbod. Vervolgens krijgen ze een case thuisgestuurd, die ook een matchende wallpaper op je telefoon activeert. Nogmaals, middels NFC.

Ben jij in de markt voor de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition? Check dan de officiële website van Vodafone. Wanneer je het toestel in combinatie met een abonnement aanschaft, dan krijg je twee tickets voor de Formule 1 race waar deze speciale editie op gebaseerd is.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters