Wordt dit het design van de Samsung Galaxy S9 Plus?

De grote vraag rondom de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus is op dit moment wanneer ze worden onthuld. Insiders wijzen op een vervroegde lancering in Januari. Zo zou Samsung naar verluidt sneller de strijd met de iPhone X aan willen gaan. Anderen beweren dat de nieuwe Android smartphones pas eind februari worden onthuld. Hoe dan ook is het duidelijk dat de uitgestelde lancering van de Galaxy S8 een uitzondering was. Maar goed, dat wisten we natuurlijk al.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

De andere geruchten en leaks vormen een duidelijk plaatje. Je kunt een toestel verwachten dat veel weg heeft van de Galaxy S8. Samsung zal niet binnen een jaar zijn design overhoop gooien. In plaats daarvan heeft de Galaxy S9 vooral betere hardware en software. De smartphone wordt naar verwachting een stuk slimmer. Dat roept elke fabrikant, maar wellicht lukt het de Koreaanse techgigant wel.

Samsung Galaxy S9 Plus

Ook aan de buitenkant zal het een en ander veranderen. Het is vrijwel zeker dat Samsung afscheid neemt van het grootste nadel van zowel de Galaxy S8 als de Galaxy Note 8. Dan hebben we het over de vervelende positionering van de vingerafdrukscanner. Die zal naar verwahting onder de dubbele camera zitten, in plaats van ernaast.

Ook worden de schermranden nog wat dunner. De Samsung Galaxy S9 krijgt naar verluidt de hoogste screen-to-body ratio van de markt. In ieder geval een stuk hoger dan die van de iPhone X en de LG G6. Oftewel: meer scherm, dunnere schermranden. Vooral aan de onderkant ga je dat merken.

Renders geven voorproefje op design

Die gelekte details werden eerder deze week bevestigd door renders van hoesjesmakers. Vandaag heeft Benjamin Geskin toegeslagen, de controversiële leaker die het iets minder nauw neemt met het toekennen van credits. En de persoon die zijn eigen leaks geregeld tegensprak als het om de iPhone X ging. Dat neemt echter niet weg dat hij zeer goed is in het Photoshoppen van renders. En dat heeft hij nu weer gedaan met de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus.

Hij bewerkte foto’s van de Galaxy S8, op basis van de meest betrouwbare geruchten. Het resultaat is een opvallend voorproefje op de Samsung Galaxy S8. Een voorproefje dat hoogstwaarschijnlijk relatief accuraat zal blijken te zijn. Maar goed, dat weten we pas volgend jaar.

Tot dan zul je het met dit soort beelden moeten doen. Beelden die overigens opvallend veel weghebben van de iPhone X, door de dunnere randen aan de onderkant. Check ondertussen ook het laatste nieuws rondom de LG G7 en de opvolger van de iPhone X.

 

 

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters