De vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S8

Het kan niemand zijn ontgaan dat de Samsung Galaxy s9 een feit is. Vol trots liet Samsung het toestel tijdens MWC zien inclusief de “reimagined” camera met allerlei extra features. Het is waar dat het toestel veel heeft overgenomen van de Galaxy S8, maar gelukkig zijn er wel duidelijke verschillen. Dit zijn in ieder geval de vijf belangrijkste verschillen tussen de twee toestellen.

Vingerafdrukscanner

De Galaxy S8 had als eerste Samsung toestel te maken met het probleem van het randloze design. Het Infinity Display werd geïntroduceerd, met als gevolg dat er geen plek meer was voor fysieke knoppen aan de voorkant. Het lukte nog niet om de vingerafdrukscanner in het scherm te incorporeren en hij verhuisde naar de achterkant. Helaas kwam hij naast de cameramodule terecht, wat zorgde voor vieze lenzen en gefrustreerde gebruikers. Bij de Galaxy S9 zit de scanner nog steeds aan de achterkant, maar is hij naar onderen verhuisd waar hij niet meer aanzet tot vieze cameralenzen.

Samsung Galaxy S9 preview

Processor

Uiteraard komt het nieuwe vlaggenschip niet met dezelfde processor als zijn voorganger, maar heeft hij een boost gekregen. Waar de Galaxy S8 vorig jaar kwam met een Snapdragon 835 of Exynos 8890, is de Galaxy S9 uitgerust met een Snapdragon 845 of (in ons geval) een Exynos 9810. Dit zijn kleinere chips, die zowel sneller als efficiënter werken. Ook ondersteunen ze LTE snelheden tot wel 1,2 Gb/s.

Samsung Exynos 9810 chipset

Speakers

Waar je Samsung vlaggenschip vorig jaar nog muziek voor je handpalm afspeelde, komt het geluid van de Galaxy S9 nu in stereo recht op je af. De nieuwe speakers zijn getuned door AKG, waar Samsung vorig jaar ook al mee samenwerkte, en ze ondersteunen Dolby Atmos om van 360 graden geluid te genieten. Volgens de eerste berichten klinken de speakers luider en meer gedetailleerd dan voorheen.

Samsung Galaxy S9 Dolby Atmos

Variabel diafragma

Eén van de grootste verschillen ten opzichte van de Galaxy S8, heeft zonder twijfel te maken met de camera en met name het diafragma van de Galaxy S9. De hoofdcamera is namelijk uitgerust met een flexibele lensopening, die afhankelijk van de omstandigheden switcht tussen een f/1.5 en f/2.4 opening. Op deze manier worden je foto’s niet overbelicht en kun je ook in het donker mooie foto’s maken. De mogelijkheid om een naar een grote lensopening te switchen is ook vooral handig bij de nieuwe Super slow-mo feature. Bij het maken van super slow motion opnames krijgt een camera vaak niet genoeg licht binnen door het bliksemsnelle openen en sluiten van de sluiter. Iets anders nieuws met de camera is dat de Plus versie dit jaar komt met dual camera setup.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 gezichtsscans

Ook nieuw is het ontgrendelen van het toestel met een gezichtsscan. Deze kun je alleen of in combinatie met de goede oude iriscan gebruiken om je toestel veilig te houden. Daarnaast scant het toestel je gezicht ook om er een 3D poppetje van te maken, om te gebruiken in plaats van standaard emoji’s. Van 2D beelden brengt een algoritme meer dan honderd gezichtskenmerken in kaart en op basis hiervan wordt je hoofd in 3D voor je gemodelleerd. Je kunt zelfs nog een speciale gezichtsuitdrukking toevoeging om je AR emoji helemaal echt te maken.

Samsung Galaxy S9 AR Emoji

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters