Samsung Galaxy S9 verslaat iPhone X op schermgebied 🔥

Heb je recentelijk nog een oude smartphone bekeken? Het valt pas op als je ze naast elkaar oud, maar schermpanelen zijn in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van scherpte en contrast tot kleurweergave. Daardoor is het haast oncomfortabel om naar schermen van oude toestellen te kijken. Dat contrast bemerk je zelfs al tussen budgetmodellen en flagships van nu. Ook de Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9 verslaat iPhone X

Vooral in de high-end regionen is echter bijna elk scherm goed. Toch kun je twisten over de details. Laat dat nou precies zijn wat de website DisplayMate doet, tot in het extreme. De scherm-experts hebben nu ook de gloednieuwe Samsung Galaxy S9 aan hun uitgebreide tests onderworpen. Met de grote vraag, kan de Galaxy S9 de iPhone X verslaan? Voor het uitgebreide antwoord verwijzen we je naar hun rapport, vol grafiekjes, tabelletjes en details. Het korte antwoord is zeer simpel: ja!

Zoals vanouds is nieuwer bijna altijd beter. Samsung is als producent van schermpanelen expert en marktleider op dit gebied. Sterker nog, het scherm van de iPhone X wordt door Samsung gefabriceerd. De Galaxy S9 heeft de hoogste score ooit gekregen van DisPlayMate. Hoger dus dan alle concurrentie. Eind vorig jaar werd de iPhone X nog bekroond als het beste schermpaneel op een smartphone, ooit. Nu is Apple’s flagship dus al van de troon gestoten.

Samsung Galaxy S9 preview 04

Wat is er veranderd ten opzichte van de Galaxy S8? De website vat het voor je samen: “Het scherm van de Galaxy S9 lijkt aanvankelijk bijna identiek aan het scherm van de Galaxy S8, maar toch zijn er veel grote verbeteringen. OLED is nu een zeer verfijnd en volwassen technologie die tot de best presterende schermen voor smartphones heeft geleid.” Volgens DisplayMate bemerk je dat vooral in de kleurweergave. Die is een stuk preciezer geworden, waardoor je het niet meer met het blote oog van perfect kunt onderscheiden.

Beter dan 4K TV, maar maakt dat uit?

Daarmee breekt Samsung verschillende records. Sterker nog, uit het rapport blijkt dat de Galaxy S9 zelfs bijna elke 4K ultra tv, laptop, tablet en computer van dit moment verslaat. Op het gebied van schermtechnologie is dit dus zo’n beetje het beste wat je kunt krijgen. Dat is indrukwekkend, zeker gezien we het hier niet om een televisie van duizenden euro’s hebben. Dit is een model dat door de mainstream consument uitgebreid gebruikt gaat worden. Althans, als we Samsung moeten geloven.

 

Tof, maar uiteindelijk zul je hier als gebruiker weinig van merken. Het goede nieuws is dat vrijwel elke smartphone tegenwoordig een indrukwekkend schermpaneel heeft. Wel zul je de details bemerken wanneer je het toestel in een virtual reality-headset schuift. Dan zit het paneel immers minder dan een centimeter van je ogen af. Check hier vijf redenen om de Samsung Galaxy S9 over te slaan.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters