Details opgedoken: Samsung Galaxy S9 krijgt hele bijzondere camera

Het lijkt erop dat Sony volgend jaar niet meer de enige is die met slow-motion indruk weet te maken. Naar verluidt krijgt de Samsung Galaxy S9 een camera die met maar liefst 1000 frames per seconde in slow-motion kan filmen.

Sony imponeert met super slow-motion

Het is moeilijk om anno 2017 als smartphonefabrikant nog op te vallen. Toch zijn er soms uitzonderingen op die regel, waar Sony er een van is. In plaats van als een van de eersten mee te gaan in de hele dunne schermranden-trend, wist het Japanse merk indruk te maken met zijn camera’s. De Sony Xperia XZ1 en de Xperia XZ Premium kunnen met 960 frames per seconde slow-motion filmen.

Dat is een groot verschil ten opzichte van de concurrentie. Apple blijft bijvoorbeeld op 240 frames per seconde steken. En dat verschil bemerk je meteen als je de resulterende video’s bewondert. In plaats van een gimmicky effect, leveren de toestellen van Sony echt een indrukwekkende momentopname op. Filmisch haast. Druppels en korrels vliegen langzaam voorbij.

Waarom komt niet elke fabrikant met zo’n functie? Daar is een goede reden voor. Het verwerken van de beelden is namelijk ontzettend zwaar voor een telefoon. De sensor van Sony’s smartphones heeft een eigen geheugenmodule, die de zware berekeningen voor zijn rekening neemt. Daardoor wordt de processor van de toestellen bespaard.

Overigens blijft het nog steeds behelpen. Je kunt maar enkele seconden per keer filmen, omdat het werkgeheugen snel volloopt. Je kunt de knop loslaten en daarna onmiddellijk opnieuw beginnen met slow-motion filmen, maar de kans is groot dat je net dat ene moment hebt gemist. Een ballon die knapt kan al een hele opgave zijn om vast te leggen.

Samsung brengt super slow-motion naar Samsung Galaxy S9

Toch blijft het een toffe feature om mee te spelen. Binnenkort hoef je daarvoor echter waarschijnlijk niet meer voor bij Sony aan te kloppen. Volgens bronnen binnen de industrie brengt Samsung een vergelijkbare sensor setup naar zijn vlaggenschepen van 2018, te beginnen met de Samsung Galaxy S9. Naar verluidt gaat het om rond de 1000 frames per seconde.

Daarvoor gebruikt Samsung een vergelijkbare techniek. De sensor wordt wel op een andere manier opgebouwd, waarschijnlijk om gedoe rondom patenten te voorkomen. Sony heeft als koploper patenten op een flink aantal innovaties rondom camera’s. Dan hebben we het over zowel smarthones als filmcamera’s die gebruikt worden voor grote Hollywood-films.

Samsung Galaxy Note 8
De Samsung Galaxy Note 8

De nieuwe sensor gaat komende november in massaproductie. Daarmee is de setup ruim op tijd klaar voor de Samsung Galaxy S9. Zelfs wanneer de Koreaanse techgigant zijn vlaggenschip al in januari lanceert, zoals het bedrijf naar verluidt van plan is. Weet Samsung de technologie ook in een dubbele camera te verwerken? We gaan het volgend jaar ontdekken!

Bron: ETNews

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters