Het spannendste aan de Galaxy S9 zul je als gebruiker niet merken

Op 26 februari is het eindelijk zover en zal de Mobile World Congress van dit jaar van start gaan. Tijdens het evenement zullen verschillende smartphonemakers de nieuwe goodies van 2018 vol trots onthullen, waaronder natuurlijk ook Samsung. Van de Zuid-Koreaanse techgigant verwachten we natuurlijk de nieuwe Galaxy S9 toestellen. Maar volgens de berichten zouden gebruikers de meest spannende verbeteringen aan de toestellen niet eens doorhebben.

Kleiner moederbord onder de motorkap

Deze spannende verbeteringen zijn te zien op een foto, waarop de verschillende componenten van de Samsung Galaxy S9 te zien zouden zijn.  Volgens de foto zou Samsung ervoor gekozen hebben om een SLP (Substrate Like PCB) printplaat te gebruiken als moederbord. SLP is een next-gen printplaat, waarbij semiconductor technologie wordt gebruikt. Het grootste voordeel hiervan is dat het moederbord hierdoor een stuk kleiner wordt, waardoor er meer ruimte in het toestel is voor andere componenten. Vorig jaar circuleerden er inderdaad al geruchten over het mogelijk gebruik van SLP technologie in de Galaxy S9 en S9+.

Samsung Galaxy S9 componenten

Meer ruimte, maar ongebruikt

Zoals we weten komen de Galaxy S9 smartphones met of een Exynos chipset of een Snapdragon 845 van Qualcomm. Het vreemde is echter dat de SLP alleen gebruikt zou worden bij de Exynos toestellen. En hoewel er dan dus meer ruimte zou zijn in de Exynos toestellen voor andere componenten, zal Samsung deze ruimte waarschijnlijk niet gebruiken omdat de Exynos en Snapdragon toestellen dezelfde prestaties moeten leveren.

Galaxy S9 opstapje voor volgend vlaggenschip

Het zou dus kunnen dat Samsung alvast aan het testen is voor het volgende vlaggenschip, dat opeens met allerlei grote verbeteringen en features zou kunnen komen door de extra ruimte. Dat is jammer voor gebruikers van de Galaxy S9. Veel mensen zijn al van mening dat de aankomende toestellen met niet veel nieuws komen ten opzichte van de Galaxy S8 telefoons.

Samsung Galaxy S9 Plus concept
Samsung Galaxy S9 Plus concept

Camera met flexibele lensopening

Een feature waar toekomstige Galaxy S9 gebruikers wel blij mee zullen zijn is de flexibele lensopening van de toestellen. De hoofdcamera zou namelijk komen met een lensopening die van f/1.5 naar f/2.4 zou kunnen gaan. Hiermee krijgen de toestellen de grootste lensopeningen in smartphoneland en kan voor elke situatie de optimale opening worden gebruikt. Een soortgelijke feature zagen we al eerder bij de Samsung W2018, die alleen in China is uitgebracht.

Via: Slashgear

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters