Hoe Samsung de iPhone X wil gaan verslaan met de Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 wordt niet zo’n revolutionair toestel als zijn voorganger, de Samsung Galaxy S8. Waar de Galaxy S9 een compleet nieuw redesign introduceerde, moet zijn opvolger het vooral hebben van de software. Een goede zaak, want op dat vlak heeft Samsung nog een hoop te verbeteren. Tegelijkertijd blijft het daardoor langer geheim wat de Koreaanse techgigant voor ons in petto heeft. Aan gelekte renders kun je immers niet zien wat de software gaat bieden.

Samsung Galaxy S9 legt focus op software

De fabrikant heeft dit overigens al afgelopen november bevestigd: “(…) we focussen op het completer maken van de Galaxy S8 hardware en het bieden van een innovatieve gebruikservaring.” De weken daarop bevestigden dat beeld. Gelekte renders en video’s tonen een Galaxy S8 met net iets dunnere schermranden. Aan de achterkant verandert er wel wat meer.

Ondertussen is het bijna februari. Samsung heeft bevestigd dat de nieuwe toestellen op 25 februari worden onthuld. Ondertussen doet de bekende leaker Ice Universe er nog een schepje bovenop. Hij heeft de afgelopen jaren keer op keer betrouwbare informatie rondom Samsung’s onaangekondigde smartphones gelekt. Een bron om serieus te nemen dus.

Samsung Galaxy S9 Plus iPhone X

Hij deelde deze week opvallend nieuws. Volgens hem is de user interface, de software dus, totaal verschillend van de vorige Galaxy-toestellen. Een vertaling van zijn Chinese tweet bevestigt dat Samsung zijn software op de schop heeft genomen. Hoe drastisch die veranderingen gaan zijn, gaan we pas op 25 februari ontdekken.

Kunstmatige intelligentie

Dezelfde bron beweert dat de fabrikant zich vooral op kunstmatige intelligentie zal richten. Gezien de subtiele hardware-veranderingen zal het bedrijf indruk moeten maken met de software. Daar is meer voor nodig dan een paar nieuwe menuutjes. Een eerder gelekte presentatie toonde ‘Galaxy AI UX’.  De Samsung Galaxy S9 wordt naar verluidt het eerste toestel met die software.

Kan Samsung waar maken wat andere fabrikanten al jaren beloven? Dan hebben we het over een toestel dat de gebruiker echt leert kennen, en op basis daarvan de software slim aanpast. Tot nu toe bleef het bij de concurrentie vooral bij gimmicks. Hoe dan ook is het steeds duidelijker dat dit het geheime wapen van Samsung gaat worden.

Voor het eerst in jaren hebben we nog geen idee wat de belangrijkste feature van een nieuw flagship in gaat houden. Dat maakt de onthulling des te interessanter! Het bedrijf wil het rechtstreeks opnemen tegen de iPhone X, dus je kunt een hoop vuurwerk verwachten. Check hier ondertussen onze review van de Samsung Galaxy A8 2018. Dat toestel geeft stiekem een voorproefje op de Galaxy S9.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters