‘Verkoopdatum Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus eindelijk bekend’

Samsung heeft ondertussen eindelijk bevestigd dat de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus in februari worden onthuld. Sterker nog, we weten al wanneer dat gaat gebeuren, en waar. De Koreaanse techgigant keert weer terug naar het Mobile World Congress. De techbeurs gaat op 26 februari van start.

Lanceringsdata Samsung Galaxy S9 gelekt

Maar goed, een onthulling is iets anders dan een lancering. Meestal kan het nog een maand duren voor je een toestel echt kunt aanschaffen. Laat staan in Nederland. De bekende leaker Evan Blass heeft gelukkig weer toegeslagen. De beste man deelde de afgelopen jaren honderden specificaties, renders en details rondom aangekondigde toestel. Bijna altijd had hij het bij het rechte eind.

Nu beweert hij via een grote hoesjesfabrikant informatie vergaard te hebben. Ten eerste worden de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus op 26 februari onthuld. Geen grote verrassing. Daarnaast weet hij echter te melden dat de pre-orders al op 1 maart beginnen. Toevallig de laatste dag van het Mobile World Congress. Vervolgens zullen de eerste exemplaren op 16 maart verstuurd worden.

16 maart valt op een vrijdag. Goed nieuws dus, maar zet die data voorlopig nog niet in je agenda. In Nederland worden Samsung’s toestellen bijna altijd enkele weken later gelanceerd. Binnenkort horen we daar hopelijk meer over.

Minder dan een jaar na voorganger

Al met al komt de Samsung Galaxy S9 minder dan een jaar na zijn voorganger uit. Dat komt puur doordat de fabrikant weer terug gaat naar zijn oude planning. De Samsung Galaxy S8 werd vorig jaar uitgesteld na het fiasco rondom de Samsung Galaxy Note 7. Het bedrijf had tijd nodig om zijn nieuwe flagship extra uitvoerig te testen.

Samsung Galaxy S9
Eerder gelekte renders van de Galaxy S9

Het ligt dan ook voor de hand dat Samsung weer terug wil gaan naar de oude cyclus. Ondertussen weten we bijna alles over de Samsung Galaxy S9. Zo is het duidelijk dat de techgigant vooral gaat innoveren op cameragebied. Het wordt de eerste smartphone (op een klaptelefoon van Samsung zelf na) met een variabele diafragma. Hier lees je wat dat voor effect gaat hebben. Verder kun je hier het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S9 checken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters