Meer details rondom Samsung Galaxy S9 duiken op

Nog niet zo lang geleden werd de Samsung Galaxy S8 gelanceerd en Samsung gaat alweer onverstoord verder met het werken aan de opvolger van volgend jaar. Tech-website SamMobile heeft via zijn bronnen wat meer details over de handset weten te bemachtigen. De Galaxy S9 zou onder andere komen in twee duidelijk verschillende firmware versies.

Twee verschillende versies

We zijn inmiddels gewend dat Samsung elk jaar met een standaard Galaxy S toestel komt, vergezeld van een S+ toestel. Ook volgend jaar lijkt dat weer het geval te zijn en kunnen we de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ verwachten. De twee verschillende firmware versies zouden onder de namen G960FXXU0AQI5 en G965FXXU0AQI5 gaan, waarbij de eerste bedoeld is voor de S9 en de  laatste voor de S9+.

Samsung Galaxy S8 voorloper van Galaxy S9
Samsung Galaxy S8

Ook modelnamen Galaxy S9 toestellen bekend

Met het lekken van de firmware zijn ook meteen de modelnamen onthuld. Een deel ervan zit namelijk aan het begin van de firmware versies verwerkt. Dat betekent dus dat de Galaxy S9 de modelnaam SM-960 krijgt, terwijl deze voor de Galaxy S9+ SM-965 wordt. De namen volgen braaf het bekende nummeringssysteem van Samsung, welke we ook al bij de vorige Galaxy toestellen zagen.

Samsung begint dit jaar twee weken eerder met productie

Volgens de bronnen zou Samsung dit jaar twee jaar eerder zijn begonnen met werken aan de nieuwe vlaggenschepen dan vorig jaar. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de toestellen dan ook twee weken eerder klaar zijn. Er zijn echter eerder wel andere berichten opgedoken over een vervroegde lancering van de 2018 Galaxy toestellen. De OLED panelen zouden al in november verscheept worden, wat twee maanden eerder is dan in 2016. Volgens de berichten zou Samsung mogelijk al in januari komen met de nieuwe Galaxy telefoons om meteen iets te kunnen doen aan de iPhone X.

Via: SamMobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters