Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9

Hoewel de Samsung Galaxy S8 een mooi toestel is en interessante features heeft, is er natuurlijk altijd nog ruimte voor verbetering. Volgens de berichten zal de Galaxy S9 niet zozeer een compleet nieuw apparaat zijn, maar eerder een gefinetunede Galaxy S8. Revolutionair of niet, deze vijf issues van de Galaxy S8 zou Samsung bij de S9 moeten verbeteren.

Waardige Bixby

Al een behoorlijke tijd voordat de Galaxy S8 uitkwam was het internet wild over de virtuele assistent van Samsung. Bixby zou allerlei geweldige dingen kunnen doen en de wereld wachtte met smart totdat de Siri concurrent er eindelijk aan zou komen. Nu is Bixby er en eigenlijk vragen de meeste mensen zich af waarom. Samsung bleek nogal wat problemen te hebben met Bixby Voice en ook de bixby knop heeft voor veel frustraties bij gebruikers gezorgd. Bij de Galaxy S9 verwachten we een volledig en goed werkende Bixby, die het waard is om een speciale knop op het toestel te hebben.

Bixby-knop

Betere plek vingerafdrukscanner

Dit jaar kreeg de Galaxy S8 het Infinity Display, yay. Maar hierdoor verdween de vingerafdrukscanner naar de achtert van het toestel naast de camera lens, boo. Dat de scanner naar de achterkant verhuisde was voor veel mensen heel erg wennen, maar het feit dat hij naast de camera zit is gewoon niet handig. Inmiddels hebben veel meer toestellen de vingerafdrukscanner aan de achterkant en is iedereen er min of meer aan gewend. Misschien zou Samsung de scanner weg kunnen halen bij de camera lens, zodat je deze niet telkens met je vinger aanraakt met als resultaat wazige foto’s.

Samsung Galaxy S8 Plus design Samsung Galaxy Note 8

Krasbestendig

Hoewel de Galaxy S8 duidelijk een mooi toestel is om naar te kijken, is deze schoonheid van korte duur. De smartphone is namelijk erg gevoelig voor krassen en kleine beschadigingen, waardoor het er al gauw uitgeleefd uitziet. Natuurlijk hoor je eigenlijk meteen een hoesje voor je toestel te kopen, zodat hij niet aan gruzelementen valt. Maar smartphonemakers kunnen dit niet als excuus gebruiken om toestellen niet enigszins bestand te maken tegen slijtage en normaal gebruik.

Sneller toestel

Hoewel de Samsung Galaxy S8 zeker geen langzame telefoon is, is hij ook alweer niet de snelste op de markt. Samsung is dit jaar ontzettend veel bezig geweest met het veilig maken van de batterij en lijkt daardoor misschien te zijn vergeten dat mensen ook verwachten dat de performance tot het uiterste wordt gepusht. In ieder geval verwachten gebruikers redelijke verbeteringen ten opzichte van het vorige model en de S8 is helaas niet zoveel sneller dan de S7. Met de Galaxy S9 heeft Samsung echter de kans om dit in te halen en meteen twee stappen vooruit te gaan.

Samsung Galaxy S8

Sneller opladen bij Galaxy S9

Ook het opladen van de batterij gaat niet zo snel als je zou verwachten. Ja, de S8 ondersteunt snel opladen, maar vergeleken met andere toestellen lijkt het toch net niet even snel te gaan. Natuurlijk zou dit weer te maken kunnen hebben met Samsung’s obsessie dit jaar om problemen met de batterij te voorkomen. En natuurlijk zijn we ook blij dat de S8 batterij het goed doet en geen vlammen veroorzaakt, maar met de S9 kan Samsung misschien weer wat zelfverzekerder worden en er weer helemaal voor gaan.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters