Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9

Hoewel de Samsung Galaxy S8 een mooi toestel is en interessante features heeft, is er natuurlijk altijd nog ruimte voor verbetering. Volgens de berichten zal de Galaxy S9 niet zozeer een compleet nieuw apparaat zijn, maar eerder een gefinetunede Galaxy S8. Revolutionair of niet, deze vijf issues van de Galaxy S8 zou Samsung bij de S9 moeten verbeteren.

Waardige Bixby

Al een behoorlijke tijd voordat de Galaxy S8 uitkwam was het internet wild over de virtuele assistent van Samsung. Bixby zou allerlei geweldige dingen kunnen doen en de wereld wachtte met smart totdat de Siri concurrent er eindelijk aan zou komen. Nu is Bixby er en eigenlijk vragen de meeste mensen zich af waarom. Samsung bleek nogal wat problemen te hebben met Bixby Voice en ook de bixby knop heeft voor veel frustraties bij gebruikers gezorgd. Bij de Galaxy S9 verwachten we een volledig en goed werkende Bixby, die het waard is om een speciale knop op het toestel te hebben.

Bixby-knop

Betere plek vingerafdrukscanner

Dit jaar kreeg de Galaxy S8 het Infinity Display, yay. Maar hierdoor verdween de vingerafdrukscanner naar de achtert van het toestel naast de camera lens, boo. Dat de scanner naar de achterkant verhuisde was voor veel mensen heel erg wennen, maar het feit dat hij naast de camera zit is gewoon niet handig. Inmiddels hebben veel meer toestellen de vingerafdrukscanner aan de achterkant en is iedereen er min of meer aan gewend. Misschien zou Samsung de scanner weg kunnen halen bij de camera lens, zodat je deze niet telkens met je vinger aanraakt met als resultaat wazige foto’s.

Samsung Galaxy S8 Plus design Samsung Galaxy Note 8

Krasbestendig

Hoewel de Galaxy S8 duidelijk een mooi toestel is om naar te kijken, is deze schoonheid van korte duur. De smartphone is namelijk erg gevoelig voor krassen en kleine beschadigingen, waardoor het er al gauw uitgeleefd uitziet. Natuurlijk hoor je eigenlijk meteen een hoesje voor je toestel te kopen, zodat hij niet aan gruzelementen valt. Maar smartphonemakers kunnen dit niet als excuus gebruiken om toestellen niet enigszins bestand te maken tegen slijtage en normaal gebruik.

Sneller toestel

Hoewel de Samsung Galaxy S8 zeker geen langzame telefoon is, is hij ook alweer niet de snelste op de markt. Samsung is dit jaar ontzettend veel bezig geweest met het veilig maken van de batterij en lijkt daardoor misschien te zijn vergeten dat mensen ook verwachten dat de performance tot het uiterste wordt gepusht. In ieder geval verwachten gebruikers redelijke verbeteringen ten opzichte van het vorige model en de S8 is helaas niet zoveel sneller dan de S7. Met de Galaxy S9 heeft Samsung echter de kans om dit in te halen en meteen twee stappen vooruit te gaan.

Samsung Galaxy S8

Sneller opladen bij Galaxy S9

Ook het opladen van de batterij gaat niet zo snel als je zou verwachten. Ja, de S8 ondersteunt snel opladen, maar vergeleken met andere toestellen lijkt het toch net niet even snel te gaan. Natuurlijk zou dit weer te maken kunnen hebben met Samsung’s obsessie dit jaar om problemen met de batterij te voorkomen. En natuurlijk zijn we ook blij dat de S8 batterij het goed doet en geen vlammen veroorzaakt, maar met de S9 kan Samsung misschien weer wat zelfverzekerder worden en er weer helemaal voor gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kay -

  De reclame op de S8 die ongevraagd tevoorschijn komt is belachelijk.
  Ik vind de vorm van het scherm net te lang. Iets breder en iets korter heeft mijn voorkeur.

 2. dejeffmen -

  ik maak er uit op dat jullie willen voort bouwt op de s8 serie en wat huidige dingen aanpassen/ verbeteren.

  1. de vingerscanner die zit inderdaad onhandig maar waar zou dan een geschikte plek voor zijn?
  2. bixby, daar zal vast en zeker aan te sleutelen en te verbeteren het is met s8 op de toestel gekomen maar denk dat samsung ook wel begrijpt dat hier verder aan gewerkt moet komen.
  3. wat ik van een vriend van me zag draait toestel lekker/ goed. ik ga dan niet een vergelijking maken naar andere fabrikanten (soms zit er kwa hardware eigenschappen verschil kwa fabrikant/ toestel) en een gebruiker heeft hier invloed op door geen onnodige apps te gebruiken achtergrond processen beperken toestel rotzooi opschonen ect. de s6 maak ik soms schoon (geen reset maar software meuk) en dit heeft er voor gezorgd dat toestel nog steeds snel is. 🙂
  4. ik weet niet hoe snel de accu oplaad maar hoe snel moet het van jullie? als ik met een 30 minuten 30 tot 50 % zit ben ik blij. dan kan ik voor paar uur verder.

 3. Dirk Jansman -

  Ln- plank volledig mis? Met wat?

  Ook de S9 wordt met stip weer smartphone van het jaar.

  Bixby 2.0 nu met VIV tech, twee camera’s waarvan er 1 1000 beeldjes per seconde kan opnemen, f.1/4 aperture (!), fors verbeterde irisscanner die ook werkt in het donker, bij regen en als je je ogen beweegt, 6 GB RAM en stereo speaker van Harman Kardon.

 4. eem -

  Samsung Galaxy S8 niet veel snelle dan S7. Jullie snappen er zelf ook weinig van geloof ik. Als de S7 nu de helft van z’n PK’s zou gebruiken zou als gebruiker bijna tot weinig merken. Ook al is de S8 misschien puur qua processorkracht 20% en 30% zuiniger is dat een behoorlijke verschil. Of hoe lang het duurt voordat een app opstart? 0,0003 seconde of 0.0002 seconde. Waar willen jullie naar toe? Waar hebben jullie het over?

  1. Ln -

   Lol, als je de help van de processor kracht zou gebruiken van de s7 dan is die sloom, dit omdat de software van Samsung best zwaar is en veel aanpassingen aan Android heeft en geeft.

   Dus waar heb jij het over als je niet weet wat je moet zeggen hou je dan gewoon stil.

   De s9 word ruk ze slaan de plank kompleet mis.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters