Samsung verwacht dat de Galaxy S9 beter verkoopt dan Galaxy S8: dit is waarom

Afgelopen zondag heeft Samsung de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld. Twee gloednieuwe toestellen die verrassend veel op de Galaxy S8 lijken. Op cameragebied en onder de motorkap is er echter een hoop veranderd. Helaas geldt dat echter ook voor het prijskaartje. Waar de Galaxy S9 in Amerika ongeveer even duur is als de Galaxy S8, moeten we in Europa meer neerleggen. De adviesprijzen liggen hier op respectievelijk 850 euro en 950 euro. Een hogere drempel dus voor consumenten.

Samsung heeft vertrouwen in Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

Na de iPhone X is het echter geen gekke zet. Apple’s nieuwste telg kost in Europa maar liefst 1149 euro. Althans, in Nederland. Dan is de Galaxy S9 nog een koopje. Maar ja, consumenten merken anno 2018 weinig van de upgrades onder de motorkap. Voeg daar ook nog eens aan toe dat het design vrijwel identiek is aan zijn voorganger, en het is moeilijk om niet voor de ondertussen spotgoedkope Galaxy S8 te kiezen. En huidige eigenaren van de Galaxy S8 hebben weinig redenen om te upgraden.

Nou niet bepaald de ideale content om verkooprecords in te verbreken. Toch heeft de Koreaanse techgigant er blijkbaar volledig vertrouwen in. Sterker nog, Samsung verwacht meer exemplaren van de Galaxy S9 te verkopen, dan dat vorig jaar met de Galaxy S8 is gelukt. Dat is zeer ambitieus, zeker in een markt waarin de groei terugloopt.

Samsung Galaxy S9 preview Samsung Galaxy S9 preview Samsung Galaxy S9 preview

DJ Koh, hoofd van Samsung Mobile, wijst daarbij vooral op de lanceerdatum. De Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus komen een stuk eerder uit dan hun voorgangers. Oftewel, de tijdsspanne om toestellen in te verkopen is ook een stuk langer. Daarnaast noemt de Koreaan grote plannen om met marketing de vraag nog groter te maken. Met verschillende marketing-strategieën wil het bedrijf zo hype creëren. Het gat tot de volgende iPhone is in ieder geval groter dan ooit, dus Samsung heeft alle ruimte om de markt te pakken. Althans, mits Apple geen gekke zet doet met de iPhone SE 2.

Wellicht heeft het merk gelijk. Wellicht heeft de consument liever een solide, afgewerkt en verfijnd toestel, dan jaar op jaar geforceerde revolutie. Wat Samsung nu echter ambieert, lijkt wel erg grootmoedig. We gaan het de komende maanden allemaal ontdekken! Check ondertussen ook het laatste nieuws over de opvolgers van de iPhone X!

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters