De Samsung Galaxy S9 komt eraan: dit kunnen we verwachten

Onlangs kondigde Samsung zijn Unpacked evenement aan, dat op 25 februari zal plaatsvinden. Hoewel er niet expliciet is gezegd dat we dan de Galaxy S9 toestellen te zien krijgen, is de grote 9 op de uitnodiging een duidelijke hint. Dit is wat we tot nu toe van de toestellen verwachten.

Kleine design tweaks Galaxy S9

Iedereen lijkt het erover eens te zijn dat Samsung voor de nieuwe smartphones niet heeft gefocust op drastische design veranderingen, maar meer onder de motorkap bezig is geweest. Aan de voorkant zouden de randen iets smaller zijn geworden en aan de achterkant is op meerdere renders te zien hoe de vingerafdrukscanner is verplaatst naar onder de cameramodule.

Het is mogelijk dat Samsung ook een model aanbiedt met een in-display vingerafdrukscanner. Synaptics heeft het namelijk inmiddels voor elkaar om vingers door het display heen te kunnen scannen. Het is echter waarschijnlijker dat we de technologie pas bij de Note 9 later in het jaar zien, samen met een soort Face ID feature. Voor de S9 zou Samsung wel de 2D gezichtsherkenning verbeterd hebben en we zouden nu te maken krijgen met een 3 megapixel iris sensor in plaats van één van 2 megapixel.

Samsung Galaxy S9 Plus

Camera met flexibele lensopening

Op de uitnodiging staan, naast de grote negen, ook nog de woorden: The Camera Reimagined. Samsung is duidelijk trots op de nieuwe camera en dit lijkt ook volgens de geruchten één van de grootste features te worden. De camera zou namelijk komen met een flexibele lensopening, welke zou switchen tussen f/2.4 en f/1.5. Hiermee zou je echt op alle belichtingsomstandigheden zijn voorbereid en zou het bijna knap zijn als je foto’s nog mislukken. Verder zou alleen de Galaxy S9+ worden uitgerust met een dubbele camera en zouden S9 gebruikers het met een enkele moeten doen.

Snapdragon 845 of Exynos

Wat we zo goed als zeker weten is dat de toestellen zullen komen met een Snapdragon 845 chipset of een Exynos 9810. De chipsets maken onder andere 1.2 Gbps LTE verbindingen mogelijk en er zou een speciale unit zijn, die voor de veiligheid je gevoelige informatie apart verwerkt. Beide chips zouden een stuk efficiënter en sneller zijn dan hun voorgangers, dus het belooft wat te worden.

Via: PC World

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters