Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9

Eind vorig jaar trapte Xiaomi de grootste trend van 2017 af: dunne schermranden. Dat heeft echter een gevolg: vaak is er aan de voorkant van toestellen geen ruimte meer over voor een vingerafdrukscanner. Fabrikanten werkten massaal aan een logische oplossing: een scanner in het scherm. 

Vingerafdrukscanner in het scherm

Het was duidelijk de toekomst van smartphones. Toch kwam fabrikant na fabrikant erachter dat het zeer lastig is om op grote schaal te implementeren. Apple gooide het zelfs over een totaal andere boeg. Het bedrijf koos voor gezichtsherkenning. Niet als extra alternatief, maar als vervanging.

Samsung Galaxy S9

Andere techgiganten werken daar nu ook hard aan. Naar verluidt is menig fabrikant echter nog niet van plan om afscheid te nemen van de vingerafdrukscanner. Waarom zou je, als het ook allebei kan? Zo heb je als smartphonemaker meteen een uniek voordeel ten opzichte van Apple.

Synaptics heeft het eindelijk voor elkaar gekregen

Binnenkort, een jaar later, komt eindelijk een oplossing uit. Synaptics, expert op het gebied van biometrics, is klaar voor ’s werelds eerste in-display vingerafdrukscanner. Het component draagt de naam “Clear ID Fs9500”. De oplossing is specifiek ontworpen voor smartphones met dunne schermranden. Zo kunnen toestellen vingerafdrukken registreren, dwars door glas heen.

Samsung Galaxy S9 Plus render
De Samsung Galaxy S9?

Samsung Galaxy S9

Oké, dat is al topnieuws. Maar het wordt nog beter: Synaptics heeft onthuld dat de massaproductie al van start is gegaan, voor grote speler. Sterker nog, een smartphonefabrikant uit de top vijf. Daarbij noemt het bedrijf zelf infinity displays, wat de term is die Samsung in het leven heeft geroepen. Krijgen de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus dan toch een vingerafdrukscanner in het scherm?

Binnenkort horen we waarschijnlijk meer. In de toekomst hoeven vingerafdrukscanners dus niet meer naar de achterkant te verhuizen. Al is dat een positie die sommige consumenten boven de voorkant verkiezen. Check hier het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus.

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters