Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones

Twitter is een intrigerend fenomeen. Je bent als gebruiker continu je mening aan het spuien. Of het nou om je fijne werkdag, de bevalling van je hond of de nieuwe televisies van Samsung gaat. Je (kleine) groepje volgers reageert daar weer op, of helemaal niet. Daarna denk je er niet meer aan.

Twitter biedt een rijkdom aan statistische gegevens

Toch staat jouw tweet nog ergens opgeslagen. Misschien zelfs openbaar beschikbaar, als je account niet een slotje heeft. Onderzoeksbureau’s kunnen die immense rijkdom aan openbare tweets middels slimme algoritmes reduceren tot waardevolle data. Opeens zie je dan trends, verbanden en ontwikkelingen. De basics  van statistieken dus.

Het sociale media onderzoeksbureau LikeFolio gebruikt die data om trends rondom merken te analyseren. Dan hebben we het vooral over hoe consumenten over bepaalde merken denken. Zijn tweets in het algemeen juist positief, of negatief? Met behulp van een database met woorden kan het bedrijf tweets inschatten op basis van de emotie. Soms zal het bedrijf er naast zitten, maar met miljoenen tweets is dat verwaarloosbaar.

Samsung Galaxy Apple iPhone

Twitteraars positiever over Galaxy-smartphones, dan over iPhones

Dit keer pakte het onderzoeksbureau een interessante kwestie op: Samsung’s Galaxy-smartphones versus Apple’s iPhones. Een ding valt direct op uit de resultaten: over het algemeen zijn Twitter-gebruikers positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones. De enige uitzondering op die regel was de explosieve Galaxy Note 7. Logisch.

Sindsdien heeft het positivisme niet zijn oude niveau bereikt, maar Samsung scoort nog altijd beter dan Apple. We moeten dit echter wel in de juiste context plaatsen. Je plaatst eerder een bericht om te klagen, als er iets mis is met je toestel, dan dat je je lof uit. Bovendien gaat het hier puur om gebruikers van Twitter, dus dat is al niet helemaal representatief. Dat is eerder de techy subgroep, die sowieso al eerder Android gebruikt.

Toch blijft het opvallend, ook met die kanttekeningen in het achterhoofd. Hier kun je meer interessante conclusies van het onderzoek bekijken. Check hier Samsung’s plannen voor de Galaxy S9.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters