Samsung Galaxy Tab 10.1 gaat voorlopig gewoon de schappen in

Samsung heeft laten weten dat het bedrijf de Galaxy Tab 10.1-tablet waar Apple deze week een verkoopverbod op eiste, voorlopig gewoon gaat verkopen in ons land. Na de definitieve uitspraak van de rechter verdwijnt het apparaat wellicht nog steeds uit de schappen.

MediaMarkt Galaxy Tab 10.1

Donderdag liet de rechter in het proces tussen Samsung en Apple weten dat hij op 15 september een uitspraak zal doen en dat een eventueel verkoopverbod op zijn vroegst op 13 oktober in zal gaan. Tot die tijd mochten Samsung en Apple zelf uitzoeken hoe het verdergaat met de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 in Nederland. Vrijdag werd bekend dat Samsung besloten heeft om de tablet gewoon op 23 augustus te lanceren en in ieder geval tot 15 september in de verkoop te houden. Wat er daarna gebeurt hangt van de uitspraak van de rechter af.

Dat geldt formeel alleen voor Nederland, want in de rest van Europa is de import van de tablet officieel al verboden. Dat wil overigens niet zeggen dat hij helemaal niet in de winkels te vinden is: MediaMarkt liet al weten de tablet in Duitsland gewoon te verkopen, zo meldt Mobiflip. Gisteren moet de tablet in Frankfurt in de winkels terecht zijn gekomen, en ook andere MediaMarkt-filialen zouden hem gaan verkopen. Een onderzoekje van MobileCowboys wijst overigens uit dat daar voorlopig nog niets van te merken is.

Inmiddels heeft Samsung ook laten weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter in Düsseldorf, die bepaalde dat de Galaxy Tab 10.1 in Europa, behalve Nederland, niet meer geïmporteerd mag worden. Die zaak zal op 25 augustus gaan plaatsvinden.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters