Samsung: “Galaxy Tab 10.1 wellicht goedkoper prijzen om te concurreren met de iPad 2” – Update

Een topman van Samsung Mobile heeft in een interview met een Koreaanse krant gemeld dat de Galaxy Tab 10.1 misschien goedkoper zal worden zodat ze de iPad 2 van Apple te lijf te kunnen gaan. Daarnaast maakt de topman zich zorgen over de dikte van de iPad 2 die opmerkelijk dun zou zijn vergeleken met Samsung’s producten.

Producent Samsung lijkt niet zo gecharmeerd te zijn van de nieuwe Apple iPad 2. De Koreaan maakt zich bij monde van Lee Don-Joo, VP Mobile bij Samsung, zorgen om de prijs en specificatie van de tablet van Apple. Volgens Don-Joo is Apple onder de prijs van diens concurrenten blijven zitten, zoals de prijs voor de Galaxy Tab-serie, waardoor fabrikanten er goed over na moeten denken om ook prijzen negatief bij te stellen. De Koreaan gaat dan ook het prijspeil van haar Galaxy Tab 10.1 misschien herzien om zo head-to-head te kunnen gaan met de iPad 2. Hiervoor dient Samsung minimaal 150 euro van de tablet af te romen.

Ook de dikte van de nieuwe tablet van Apple baart Samsung zorgen. De producent was er niet vanuit gegaan dat de tablet van Apple nog dunner gemaakt kon worden en is dan ook van mening dat hun eigen tablets deels opnieuw ontworpen dienen te worden. “We moeten de onderdelen opnieuw ontwerpen, waar van toepassing, om de tablet concurrerend te maken”, aldus Don-Joo. “Apple heeft haar tablet erg dun weten te fabriceren”, vervolgt de topman, “hierop moeten wij kunnen inspringen”.

Samsung heeft officieel nog geen prijs bekend gemaakt van haar nieuwe Galaxy Tab 10.1. De producent was van plan om deze duurder dan de Galaxy Tab te maken, wat neer zal komen op tussen de 700 en 800 euro. Deze prijs lijkt drastisch naar beneden bijgesteld te gaan worden om zo de iPad 2 te lijf te kunnen gaan.

Update op 5/3/2011 om 10:45 uur:

Samsung heeft in een verklaring aangegeven dat het interview met de topman van Mobile, verkeerd is vertaald door media. De topman bedoelde dat waar nodig, toekomstige producten van Samsung eventueel een update dienen te krijgen om tegenwicht te bieden aan de iPad 2, aldus de Koreaan.

Samsung Galaxy tab 10.1 All About Phones

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters