Samsung: “Galaxy Tab 7.7 wordt naar verwachting duurder dan de Galaxy Tab 10.1”

Samsung heeft tijdens de IFA laten doorschemeren dat de nieuwe Galaxy Tab 7.7 waarschijnlijk duurder zal worden dan de Galaxy Tab 10.1. Dit zou komen doordat de nieuwe Galaxy Tab 7.7 met duurdere onderdelen is gebouwd.

Tijdens de aankondiging van de Galaxy Tab 7.7 liet Samsung in het gewis hoeveel de nieuwe tablet zal moeten gaan opbrengen. De producent is namelijk nog druk bezig om een prijspeil voor de tablet te gaan bepalen en zal dan ook later dit jaar de prijs bekend gaan maken. Desondanks wist Geert Mol, Marketing Manager Telecom van Samsung Nederland, tijdens een rondleiding over de beurshal van Samsung tijdens de IFA aan All About Phones te vertellen dat hij verwacht dat de Galaxy Tab 7.7 duurder zal worden dan de nieuwe Galaxy Tab 10.1.

Volgens Mol zal Samsung het product als een premium product in de markt gaan zetten, wat simpelweg inhoudt dat de telefoon hoog in de markt gepositioneerd zal worden. Daarnaast geeft de Marketing Manager van Samsung aan dat het gebruikte materiaal en de onderdelen van de Galaxy Tab 7.7 dermate duur zijn dat ze niet de prijs van de Galaxy Tab 10.1 verantwoorden. Mol kon nog niet zeggen hoe veel de tablet zal gaan kosten.

De kans is dan ook groot dat de tablet rond de 599 euro zal gaan kosten, daar waar de Galaxy Tab 10.1 begint bij een vanaf prijs van 479 euro in Nederland. Mol wist nog wel op te merken dat de redenatie van een kleiner scherm in een apparaat ook een lagere prijs vaak verantwoordt niet op gaat in de telecommarkt, dit aangezien de Galaxy S 2 ook een adviesprijs heeft van 599 euro en een tablet lager geprijsd is.

De Galaxy Tab 7.7 beschikt over een Super Amoled HD-scherm met een 1.4GHz dualcore-processor en een aluminium behuizing. Daarnaast draait er bovenop Android Honeycomb de Touch Wiz interface van Samsung zelf. De tablet zal eind dit jaar de verkoop in gaan. Onze eerste ervaring met de tablet kun je hier lezen.

Samsung Galaxy Tab 7.7

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters