Samsung Galaxy Tab 8.9 lekt vroegtijdig uit

Samsung zal later vandaag haar 8.9-inch tablet officieel gaan maken. De eerste specificaties van het apparaat zijn echter al uitgelekt. Duidelijk is dat de tablet op Android Honeycomb zal gaan lopen en een speciaal UI zal gaan krijgen van eigen widgets.

Op de CTIA-beurs in Amerika, die vandaag van start gaat, zal Samsung haar nieuwe tablet presenteren genaamd de Galaxy Tab 8.9. Later vandaag zal Samsung een persconferentie houden voor de tablet, maar Pocket-Lint wist al wat vroeger de stand van Samsung te bereiken waarop de nodige informatie over de tablet op te zien is.

Op de afbeeldingen die de bron gemaakt heeft is een nieuw UI te zien van Samsung dat tevens terug te vinden is op de Galaxy S2 van de fabrikant. Deze widgets nemen een groot deel van het scherm in en kunnen live informatie weergeven. Dit zogenaamde Live Panel homescreen is nieuw voor het Honeycomb OS en Samsung is dat ook de eerste fabrikant die haar eigen laag over het nieuwe Android OS heeft gelegd.

Ook is duidelijk geworden dat het 8.9-inch scherm een resolutie zal krijgen van 1280×800 pixels. Ook is opvallend dat de dikte van de tablet net wat lager zal zijn dan die van de iPad 2. Samsung was eerder nog overstuur dat de tablet van Apple zo dun was, maar lijkt de concurrent alweer ingehaald te hebben met deze nieuwe variant. Zo zal de Galaxy Tab 8.9 slechts 8.6mm dik zijn en ongeveer 470 gram wegen. Tot slot is duidelijk geworden dat de tablet een dualcore processor mee zal gaan krijgen die zijn werk doet op 1GHz.

Samsung Galaxy Tab 8.9

 

Samsung Galaxy Tab 8.9

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters