Samsung Galaxy Tab 8.9 lekt vroegtijdig uit

Samsung zal later vandaag haar 8.9-inch tablet officieel gaan maken. De eerste specificaties van het apparaat zijn echter al uitgelekt. Duidelijk is dat de tablet op Android Honeycomb zal gaan lopen en een speciaal UI zal gaan krijgen van eigen widgets.

Op de CTIA-beurs in Amerika, die vandaag van start gaat, zal Samsung haar nieuwe tablet presenteren genaamd de Galaxy Tab 8.9. Later vandaag zal Samsung een persconferentie houden voor de tablet, maar Pocket-Lint wist al wat vroeger de stand van Samsung te bereiken waarop de nodige informatie over de tablet op te zien is.

Op de afbeeldingen die de bron gemaakt heeft is een nieuw UI te zien van Samsung dat tevens terug te vinden is op de Galaxy S2 van de fabrikant. Deze widgets nemen een groot deel van het scherm in en kunnen live informatie weergeven. Dit zogenaamde Live Panel homescreen is nieuw voor het Honeycomb OS en Samsung is dat ook de eerste fabrikant die haar eigen laag over het nieuwe Android OS heeft gelegd.

Ook is duidelijk geworden dat het 8.9-inch scherm een resolutie zal krijgen van 1280×800 pixels. Ook is opvallend dat de dikte van de tablet net wat lager zal zijn dan die van de iPad 2. Samsung was eerder nog overstuur dat de tablet van Apple zo dun was, maar lijkt de concurrent alweer ingehaald te hebben met deze nieuwe variant. Zo zal de Galaxy Tab 8.9 slechts 8.6mm dik zijn en ongeveer 470 gram wegen. Tot slot is duidelijk geworden dat de tablet een dualcore processor mee zal gaan krijgen die zijn werk doet op 1GHz.

Samsung Galaxy Tab 8.9

 

Samsung Galaxy Tab 8.9

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

10.5-inch iPad Pro

Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Apple iPad Mini

Apple stopt met verkoop en ontwikkeling van iPad Mini lees verder

iPads

‘10.5-inch iPad Pro met dunne schermranden komt in juni’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters