Samsung Galaxy Tab is 600.000 keer verkocht

De Samsung Galaxy Tab is enkele weken na de lancering al 600.000 keer verkocht, meldt de Koreaanse elektronicafabrikant volgens de Korean Herald.

Samsung Galaxy Tab hoofdfoto

Eerder meldde Samsung te verwachten dat er dit jaar nog een miljoen van de platte apparaten over de toonbank zouden gaan. Het ziet ernaar uit dat dit doel wel eens gehaald kan worden. En misschien gaat de Tab wel over het miljoen heen.

De Korea Herald meldt dat de 600.000 apparaten binnen een maand zijn verkocht, en dat is inclusief 30.000 Tabs die in Korea zelf in andere handen zijn overgegaan. Daarbij moet je bedenken dat de Tab in Zuid-Korea zelf pas sinds 14 november te krijgen is, dus dit resultaat is binnen een dikke week geboekt. Ter vergelijking; Apple heeft in de eerste maand 1 miljoen iPads verkocht in Amerika.

Specifieke verkoopcijfers voor andere landen heeft Samsung niet bekendgemaakt. Tot zover lijkt alles in orde. Enige vlekje op het verkoopsucces van de Android-tablet is de antireclame die de Russische president Dimitri Medvedev erover verspreidt. Hij is niet weg van het apparaat, en dat heeft veel te maken met de 3 megapixel camera. Medvedev twitterde een winterse foto waar hij niet over te spreken is. Maar bloggers hebben via zijn vorige tweets snel uitgezocht waarom: Medvedev is gewend te fotograferen met een Leica-camera met 18,5 megapixel. Dat natuurlijk een heel verschil.

update

Webwereld meldt dat Samsung de verkoopcijfers alweer heeft bijgesteld. Er zouden nu 700.000 tablets zijn verkocht. Waarvan akte.

Bron: Androidcommunity

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters