Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 en 10.1 krijgen geen Lollipop

Samsung heeft laten weten dat de Galaxy Tab Pro 8.4 en 10.1 geen update naar Android Lollipop zullen ontvangen.

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 en 10.1 krijgen geen Marshmallow samsung galaxy tab pro 84 koopwijzer

Samsung heeft laten weten dat de Galaxy Tab Pro 8.4 en 10.1, in tegenstelling tot de 12 inch variant, geen update naar Android Lollipop zullen ontvangen. De twee toestellen zijn ongeveer 2 jaar oud maar zullen in de toekomst geen grote updates meer ontvangen. De line-up aan tablets van Samsung bestaat hoofdzakelijk uit deze drie toestellen.

Geruchten rond het gebrek aan een update voor de twee apparaten deden al langer de ronde, maar Samsung heeft nu zelf aan AndroidPlanet de geruchten bevestigd. De tablets werden oorspronkelijk in de markt gezet met Android 4.4 KitKat. De tablets waren voorzien van een Snapdragon 800- of Exynos 5-chipset en 2GB of 3GB aan werkgeheugen.

Samsung staat er om bekend om meestal redelijk snel te stoppen met het brengen van grote Android-updates naar toestellen. Het ziet er naar uit dat de meer recente tablets van Samsung min of meer dezelfde cyclus aan updates kan verwachten in de toekomst.

Bron: AndroidPlanet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jamie Paenen -

    Krijgt de Galaxy Note 10.1 (2014) deze update dan wel? Want tot noch toe, is Lollipop uitgebleven voor deze tablet. Wordt Lollipop dan overgeslagen om gelijk te updaten naar 6.0?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via