‘Samsung Galaxy Tab S2 is maar 5,4 millimeter dun’

Er zijn specificaties en afmetingen verschenen van Samsungs nieuwe top-tablet. De Galaxy Tab S2 wordt maar 5,4 millimeter dun en krijgt waarschijnlijk een iets lagere schermresolutie dan zijn voorganger.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 koopwijzer

De specificaties zijn in handen van SamMobile, dat vaker exclusieve informatie heeft over niet aangekondigde Samsung-apparaten. Eerder deze week ging het gerucht al de ronde dat de Samsung Galaxy Tab S2 dunner zou zijn dan de iPad Air 2, die 6,1 millimeter dun is.

Afgaande op de afmetingen die nu bekend zijn over de Galaxy Tab S2, lijkt dat gerucht te kloppen. Beide uitvoeringen van de nieuwe Samsung-tablet zijn 5,4 millimeter dun. Er komt een versie van de Tab S2 met een schermformaat van 8 inch en eentje met een schermformaat van 9,7 inch. De twee Tab S-tablets hadden schermformaten van respectievelijk 8,4 en 10,5 inch.

De schermresolutie komt iets lager te liggen: 2048×1536 pixels in tegenstelling tot 2560×1600 pixels in de eerste serie Tab S-tablets. Hiervan zie je waarschijnlijk het verschil niet. De tablets draaien vanaf het begin af aan op Android 5.0.2 Lollipop.

Samsung zou in de tablets de Exynos 5433-processor stoppen, maar misschien stapt het wel van dit idee af. Het overweegt ook om de Exynos 7420-processor in de twee tablets te plaatsen, dit is een 64 bit-chipset. De batterijen krijgen een inhoud van 3580 en 5870 mAh, al kan de inhoud hiervan nog veranderen.

De twee tablets krijgen 3GB ram en 32GB opslaggeheugen. Dit is uitbreidbaar middels een microSD-kaart. Foto’s schieten de tablets in 8 megapixel en 2,1 megapixel. De twee Galaxy Tab S2-tablets gaan 407 en 260 gram wegen. De 8,4-inch versie meet 19,2 bij 134,5 millimeter en de 9,7-inch uitgave meet 237,1 bij 168,8 millimeter.

Geheel in lijn met de nieuwe designtrend van Samsung, krijgen de tablets waarschijnlijk een metalen frame. Het is nog onbekend wanneer de Zuid-Koreaanse fabrikant de tablets presenteert en wat de twee exemplaren gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters