‘Samsung Galaxy Tab S2 is maar 5,4 millimeter dun’

Er zijn specificaties en afmetingen verschenen van Samsungs nieuwe top-tablet. De Galaxy Tab S2 wordt maar 5,4 millimeter dun en krijgt waarschijnlijk een iets lagere schermresolutie dan zijn voorganger.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 koopwijzer

De specificaties zijn in handen van SamMobile, dat vaker exclusieve informatie heeft over niet aangekondigde Samsung-apparaten. Eerder deze week ging het gerucht al de ronde dat de Samsung Galaxy Tab S2 dunner zou zijn dan de iPad Air 2, die 6,1 millimeter dun is.

Afgaande op de afmetingen die nu bekend zijn over de Galaxy Tab S2, lijkt dat gerucht te kloppen. Beide uitvoeringen van de nieuwe Samsung-tablet zijn 5,4 millimeter dun. Er komt een versie van de Tab S2 met een schermformaat van 8 inch en eentje met een schermformaat van 9,7 inch. De twee Tab S-tablets hadden schermformaten van respectievelijk 8,4 en 10,5 inch.

De schermresolutie komt iets lager te liggen: 2048×1536 pixels in tegenstelling tot 2560×1600 pixels in de eerste serie Tab S-tablets. Hiervan zie je waarschijnlijk het verschil niet. De tablets draaien vanaf het begin af aan op Android 5.0.2 Lollipop.

Samsung zou in de tablets de Exynos 5433-processor stoppen, maar misschien stapt het wel van dit idee af. Het overweegt ook om de Exynos 7420-processor in de twee tablets te plaatsen, dit is een 64 bit-chipset. De batterijen krijgen een inhoud van 3580 en 5870 mAh, al kan de inhoud hiervan nog veranderen.

De twee tablets krijgen 3GB ram en 32GB opslaggeheugen. Dit is uitbreidbaar middels een microSD-kaart. Foto’s schieten de tablets in 8 megapixel en 2,1 megapixel. De twee Galaxy Tab S2-tablets gaan 407 en 260 gram wegen. De 8,4-inch versie meet 19,2 bij 134,5 millimeter en de 9,7-inch uitgave meet 237,1 bij 168,8 millimeter.

Geheel in lijn met de nieuwe designtrend van Samsung, krijgen de tablets waarschijnlijk een metalen frame. Het is nog onbekend wanneer de Zuid-Koreaanse fabrikant de tablets presenteert en wat de twee exemplaren gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters