Samsung Galaxy Tab S2 met Nougat gespot in GFXBench

Langzaam maar zeker krijgen toestellen van Samsung de update naar Android 7.0 Nougat. Eind dit jaar nog of begin volgend jaar zal de update uitkomen voor de Galaxy S7 (Edge), maar ook ietwat oudere toestellen, zoals de Samsung Galaxy Tab S2, zullen de update naar Nougat nog zien. Ten minste, als we een benchmark op GFXBench mogen geloven.

Samsung Galaxy Tab S2

In september 2015 is de Galaxy Tab S2 uitgekomen voor de consument, waardoor de tablet nu iets meer dan een jaar oud is. De Tab S2 is in twee varianten uitgekomen: een 8 inch- en een 9,7 inch-model. Naast de grootte van de schermen is de accucapaciteit een verschil. De 8 inch-variant heeft een accu met een capaciteit van 4000mAh, terwijl de 9,7 inch-variant een accucapaciteit heeft van 5870mAh. De toestellen hebben dezelfde Snapdragon 652-processor met 3GB aan werkgeheugen.

Ook hebben beide versies een 8-megapixelcamera aan de achterkant en een 2,1-megapixelcamera aan de voorkant. Ook heb je bij beiden de keus om voor 32 GB of 64 GB aan opslaggeheugen te gaan, die eveneens uit te breiden is met een micro SD-kaartje. Verder hebben beide tablets een vingerafdrukscanner, een micro USB-aansluiting en draaien ze op Android 6.0.1 Marshmallow.

Android 7.0 Nougat

Dat laatste zal echter binnenkort veranderen, als we een benchmark op GFXBench mogen geloven. Volgens deze benchmark is Samsung de zevende versie van Android aan het testen; Android 7.0 Nougat. Op onderstaand screenshot zijn de Android-versies te zien die de Samsung Galaxy Tab S2 gekregen heeft, waar 7.0 Nougat bij staat. We zien ook dat onder Android 7.0 de tekst ‘Android Samsung Edition’ staat. Wat dit precies betekent is nog niet bekend, zeker aangezien Samsung zijn Touchwiz een nieuwe start geeft met een andere naam. Deze nieuwe naam wordt Grace UX.

Samsung Galaxy Tab S2 Android 7.0 Nougat

Beschikbaarheid

Wanneer we Android 7.0 Nougat zullen zien op de Tab S2 is nog niet bekend. Wel is zo goed als zeker dat Samsung bezig is met het testen van de nieuwste Android-versie. De Samsung Galaxy Tab S2 kun je aanschaffen bij verschillende webwinkels.

Bron: GFXBench via GalaxyClub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters