Samsung Galaxy Tab S2 officieel aangekondigd

Samsung heeft zijn nieuwe toptablet gepresenteerd, de Galaxy Tab S2. De twee varianten van de tablet zijn vanaf begin september verkrijgbaar. De goedkoopste versie kost 399 euro, de duurste 579 euro.

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab S2 00 sm t815 black black standard online s

Dit laat Samsung weten in een persbericht. Wij mochten al even spelen met de nieuwe toptablet van Samsung. De hands-on hiervan lees je hier. Samsung heeft twee varianten van de Galaxy S2 ontwikkeld. Eentje heeft een schermformaat van 8 inch, de ander van 9,7 inch. Uiteraard gebruikt Samsung voor de tablet een super amoledpaneel.

Wat opvalt aan de tablets is dat ze heel dun zijn: 5,6 millimeter. De twee tablets wegen 265 en 389 gram, waarmee ze voor tabletbegrippen lekker licht zijn. De displays hebben een resolutie van 2048×1536 pixels. In de tablet zit de Exynos 7 octa-processor, die ook in de Galaxy Note 4 wordt gebruikt. Deze 64 bit-chpipset heeft vier Cortex A57-kernen en vier Cortex A53-kernen die tussen de 1,9 en 1,5GHz klokken.

De tablet heeft 3GB ram. De opslagcapaciteit verschilt per variant. Je hebt minimaal 32GB en maximaal 64GB. De opslagcapaciteit is te allen tijd uitbreidbaar. Op de tablet staat Android 5.0 Lollipop. Foto’s maak je in 8 en 2,1 megapixel.

In totaal zijn er drie verschillende versies van de Samsung Galaxy Tab S2. Van zowel de 8 inch- als 9,7 inch-variant verschijnt een wifi-versie. Daarnaast komt er van de 9,7 inch-uitgave ook een variant op de markt die 4G-internet ondersteunt. Hierin kun je dus ook een simkaart plaatsen.

De Samsung Galaxy Tab S2 zal vanaf augustus in het buitenland in de eerste winkels liggen. Nederland volgt iets later: begin september, met prijzen van de tablet van 399, 499 en 579 euro.

Bron: Samsung

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters