‘Samsung stapt van S-serie af, Galaxy S10 wordt Galaxy X’

Samsung heeft de afgelopen jaren het aantal nieuwe modellen dat het uitbrengt teruggebracht. Toch komen er nog elk jaar tientallen nieuwe smartphones van het Koreaanse merk uit. De meest bekende lijn blijft de Galaxy S-serie. Dat zijn de flagships van het merk. Eind deze maand wordt de nieuwe generatie onthuld. Dan hebben we het over de opvolgers van de Galaxy S8, de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Op naar de Galaxy X?

Samsung Galaxy X wordt opvolger Samsung Galaxy S9

We hebben de afgelopen maanden rondom alle geruchten niet eens over die namen getwijfeld. Toch wijzen insiders er nu op dat Samsung volgend jaar een andere naam gaat hanteren voor zijn high-end serie. De opvolger van de Samsung Galaxy S9 gaat naar verluidt de Samsung Galaxy X heten. Waar doet dat aan denken? Precies, de iPhone X.

Galaxy S9 toestellen
De Samsung Galaxy S9?

Het blijft een gerucht, dus neem dit soort nieuws voorlopig met een korrel zout. Het lijkt echter een logische zet. De kans is immers groot dat Samsung namen zoals de Galaxy S11 en Galaxy S12 gaat vermijden. De double digits doen af aan de simpliciteit van serie. Bovendien kan de Koreaanse techgigant zo direct concurreren met Apple. De iPhone X wordt als een premium model gezien, bovenop de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Misverstand

Maar wellicht zit daarin ook de verklaring van dit gerucht. Wellicht is dit een misverstand en gaat het helemaal niet om de opvolger van de Galaxy S9. Want waar hebben we de naam Galaxy X eerder gehoord? Precies, in talloze geruchten rondom de officieel bevestigde opvouwbare smartphone van Samsung. Een premium model dat los staat van de huidige series. Precies, net zoals het verschil tussen de iPhone X en iPhone 8.

De kans is groot dat Samsung iets gaat veranderen in de namen van zijn toekomstige vlaggenschepen. Voorlopig blijft het echter een kwestie van afwachten, want de kans is groot dat we hier met een misverstand of verkeerde interpretatie te maken hebben. Maar hoe gaan de toekomstige Galaxy S-toestellen dan wel heten?

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters