Plannen opvouwbare Samsung Galaxy X en opvouwbare iPhone gelekt

We weten al een tijdje dat Samsung aan een opvouwbaar toestel werkt. Niet een concept om mee op te scheppen tijdens beurzen, maar echt een product dat jij en ik kunnen aanschaffen. Een opvallend agressieve  strategie, gezien de fabrikant marktleider is op het gebied van schermtechnologie. Sterker nog, Apple is op Samsung aangewezen als het om het scherm van de iPhone X gaat.

Opvouwbare Samsung Galaxy X op de planning

ZTE onthulde onlangs de ZTE Axon M, een opvouwbaar model. Dat toestel heeft echter een scharnier, waardoor het praktisch twee schermen zijn. Samsung komt naar verluidt echt met een opvouwbaar scherm. Net een stapje verder dus. De Koreaanse techgigant bevestigde eerder dit jaar al zijn plannen. Volgens het bedrijf komt de experimentele telefoon volgend jaar uit, mits obstakels overwonnen kunnen worden.

ZTE AXON M opvouwbare smartphone
De ZTE AXON M

En dat zijn er een hoop, met de schaal waarop Samsung opereert. Tot nu toe lijkt dat echter te gaan lukken. Dat beweert Business Korea. De Koreaanse publicatie bevestigt dat Samsung zich aan zijn plannen gaat houden, en dat de opvouwbare Samsung Galaxy X nog steeds voor 2018 op de planning staat. Volgens de publicatie heeft het toestel een opvouwbaar scherm met een kromming van 1.0R.

Dat betekent dat het paneel ingevouwen kan worden, zoals je dat met papier zou doen. Het scherm kan naar verwachting op een bepaald punt opgevouwen worden. Het is dus niet alsof je zelf elk punt om kunt vouwen, dat is nog niet haalbaar. Insiders beweren dat Samsung voor een plastic materiaal kiest om het buigen mogelijk te maken. De twee helften van het scherm worden apart van elkaar aangedreven, om het geheel dun en flexibel te maken.

Apple werkt aan opvouwbare iPhone

Business Korea wijst daarnaast erop dat Samsung gretig is om Apple te verslaan op dit gebied. Er duikt namelijk steeds sterker het gerucht op dat Apple samen met LG Display aan een opvouwbare iPhone werkt. De Koreaanse publicatie weet te melden dat LG eind 2017 zijn eerste opvouwbare panelen klaar zal hebben.

Opvouwbare iPhone X

Naar verwachting zal Apple’s opvouwbare iPhone op zijn vroegst in 2020 uitkomen. Maar is dat de toekomst die je als consument moet willen, of gaan we richting geforceerde innovatie? Check hier het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters