Dit is de opvouwbare Samsung Galaxy X van onze dromen

Samsung heeft het zelf al bevestigd: volgend jaar komt de eerste opvouwbare Galaxy-smartphone uit. We hebben lang op de Samsung Galaxy X moeten wachten, zoals het toestel naar verluidt heet. De smartphone werd jaren geleden al achter gesloten deuren getoond. Althans, de technologie achter het opvouwbare scherm.

Opvouwbaar Samsung Galaxy X concept

Nu is de Koreaanse techgigant bijna klaar voor massaproductie. Het bedrijf heeft enkel bevestigd dat het de Samsung Galaxy X in 2018 hoopt uit te brengen, mits alle huidige obstakels overwonnen kunnen worden. Dat deed het om de aandacht van de iPhone X af te leiden.

Verder heeft Samsung geen details onthuld. We hebben dus nog geen idee hoe de Galaxy X eruit gaat zien, naast een aantal gelekte patenten die elkaar ook weer tegen spreken. Spannend dus. Een YouTuber genaamd TechConfigurations heeft alvast zijn fantasie op het opvouwbare toestel los gelaten. Het resultaat is een intrigerende concepttelefoon.

En dat zal het ook blijven, een concept. De kans dat de Galaxy X er zo uit gaat zien, is natuurlijk klein. Dit concept heeft een scherm teveel, en neemt de beperkingen die de patenten bloot hebben gelegd ook niet in achting. Toch is dit een toekomst waarnaar we toe bewegen.

Wanneer het toestel is opgevouwen, komt er een smartphone tevoorschijn, met dunne schermranden. Wanneer je het geheel uitvouwt, heb je opeens een tablet of zelfs laptop. Het apparaat lijkt alleen in elkaar gevouwen te kunnen worden, in plaats van het tegenovergestelde. Dat gedeelte lijkt gebaseerd te zijn op dit patent:

Samsung Galaxy X concept

Verder zien we een headphone jack. Maar op het moment van schrijven is dat niet mogelijk, met zulke dunne schermranden en behuizing. Bovendien is er met zoveel grote schermen een flinke batterijcapaciteit nodig, iets wat Samsung voorlopig nog niet kwijt kan in zo’n compact toestel.Samsung Galaxy X concept

De Samsung Galaxy X ziet er dus hoogstwaarschijnlijk een stuk minder futuristisch uit. Dat betekent echter niet dat we niet mogen dromen over de toekomst. Hier kun je bijvoorbeeld alle geruchten en gelekte informatie rondom de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 plus vinden.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters