Galaxy X: Samsung onthult plannen voor vouwbare vlaggenschepen

De afgelopen maanden, zelfs jaren, zijn er een hoop geruchten rondom de Samsung Galaxy X voorbij gekomen. Het vouwbare vlaggenschip is al enkele jaren in ontwikkeling. De Koreaanse fabrikant heeft zelfs al prototypes achter gesloten deuren gedemonstreerd. De grote vraag bleef echter: wanneer kan het grote publiek met de technologie aan de gang?

Wanneer komt de Galaxy X?

Samsung Galaxy X vouwbare vlaggenschepenBegin 2018, eind 2018, pas in 2022: we hebben van alles voorbij zien komen. Men leek het er onlangs echter over eens te zijn dat Samsung het vlaggenschip nog dit jaar gaat onthullen. Sterker nog, naar verluidt komt de Galaxy X nog voor de Note 8 uit. Nu de Galaxy S8 later uit kwam en zulke hoge ogen gooit lijkt dat echter zeer onwaarschijnlijk. Bovendien hebben we nog bijna niks gezien. Zeker met een bedrijf als Samsung zou het al gelekte informatie en foto’s regenen.

Geen haast

We hoeven niet meer vol spanning af te wachten, want het is bevestigd dat de vouwbare toestellen van Samsung niet voor 2019 uitkomen. Een prominente ingenieur van Samsung Display heeft dat bevestigd, Kim Tae-woong. Hij zei er het volgende over tijdens een seminar in Seoul: “Omdat de schermen met dunne schermranden zo goed verkopen, hebben we nog genoeg tijd om het vouwbare scherm te ontwikkelen. We verwachten dat de technologie in 2019 klaar is voor de markt.”

De volgende zet van Samsung

Het zou inderdaad niet verstandig zijn om je eigen succesvolle technologie irrelevant te maken.Chung Won-seok, een bekende analist, deelt die mening: “Samsung Display zal de vouwbare toestellen waarschijnlijk in 2019 commercialiseren. Het bedrijf hoeft geen nieuwe hardware te verkopen. Het profiteert al van een winstmarge van twintig procent op het randloze scherm. Wanneer de vraag naar randloze toestellen afneemt, zal Samsung zijn volgende zet doen: het opvouwbare toestel.”

Technische hindernissen

Kim Tae-woong sprak later nog met de Korea Herald. Tegenover de Koreaanse publicatie bevestigde de ingenieur dat er nog technische hindernissen genomen moeten worden, voor de technologie gecommercialiseerd kan worden. Samsung Display wist ook te melden dat er eerst vouwbare toestellen met een enkel vouwpunt komen. Patenten toonden namelijk modellen met meerdere vouwpunten. Op naar 2019!

Bron: KoreaHerald via SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters