‘Galaxy X: Samsung registreert merknaam opvouwbare smartphone’

Samsung heeft de merknaam geregistreerd die aan de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf toebehoort: de Samsung Galaxy X.

Opvouwbare smartphones

Het wordt ondertussen een jaarlijkse traditie. Al sinds 2014 doen er geruchten de ronde dat Samsung zeer binnenkort een opvouwbare smartphone zal onthullen. Toen ging het nog om futuristische speculatie, maar anno 2017 is het geen toekomstmuziek meer. Verschillende fabrikanten hebben al werkende concepten gedemonstreerd. Vooral Lenovo’s flexibele tablet maakte indruk. Het is niet alsof je daar dagelijks gebruik van zou kunnen maken, maar daar kan binnenkort verandering in komen.

Het is echter de vraag of fabrikanten ook echt de opvouwbare toestellen aan de man kunnen brengen. Qua prestige is het belangrijk om als eerste te zijn, puur als technisch hoogstandje, maar heeft de consument er ook wat aan? De smartwatch is bijvoorbeeld ook nooit de gamechanger geworden die men garandeerde. Als iemand het echter voor elkaar kan krijgen, dan is Samsung het.

Samsung Galaxy X

We hebben de afgelopen jaren verschillende patenten van de Koreaanse fabrikant voorbij zien komen. Project Valley, Galaxy X: Samsung is zeer serieus met een opvouwbare smartphone bezig. Sterker nog, bronnen binnen het bedrijf beweren zelfs dat het toestel al eind dit jaar uit zal komen. Dat zou zomaar kunnen kloppen. Vandaag bleek namelijk dat de fabrikant het handelsmerk ‘Galaxy X’ heeft geregistreerd bij de KIPRIS (Korea Intellectual Property Rights Information Service). Laat dat nou net de naam zijn die we geregeld voorbij hebben zien komen in verband met het opvouwbare toestel van Samsung.

Samsung Galaxy X

2017 of 2018?

Het is in ieder geval duidelijk dat Samsung nog steeds met zijn opbouwbare toestel bezig is. Veel meer kun je hier niet uit concluderen. Meestal komen toestellen ook vrij snel na dit soort registraties daadwerkelijk uit, maar dat hoeft nu niet het geval te zijn. Toch is de kans groot dat we eind dit jaar of begin volgend jaar Samsung’s eerste opvouwbare smartphone voor consument te zien gaan krijgen. Mobile World Congress 2018 misschien? Naar verluidt zal Samsung tijdens het huidige Mobile World Congress de toestellen zelfs al achter gesloten deuren demonstreren.

Bron: KIPRIS via GalaxyClub.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters