Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken

De Samsung Gear Fit 2 was een mooie fitnesstracker, maar hij had zijn beperkingen. Zo kon je er bijvoorbeeld maar een beperkt aantal sporten mee bijhouden. Het tracken van je activiteit terwijl je aan het zwemmen was, zat er bijvoorbeeld niet bij bij de Gear Fit 2. Daar lijkt met de Samsung Gear Fit 2 Pro verandering in te komen.

Samsung Gear Fit 2 Pro en zwemmen

De bekende Evan Blass weet ons namelijk te vertellen dat de opvolger van de Samsung Gear Fit 2 er weliswaar weinig verandert aan het uiterlijk van het apparaat, maar dat de tracker wel de nodige upgrades krijgt. De belangrijkste daarvan is voor velen waarschijnlijk een waterdichte behuizing en de mogelijkheid om je activiteit ook bij het zwemmen bij te houden. De Samsung Gear Fit 2 Pro synchroniseert volgens Blass met de Speedo On-app. Bovendien verbetert Samsung ook het bandje van de Gear Fit 2 Pro, zodat je bij zwemslagen niet je fitnesstracker verliest.

Samsung Gear S3 Gear Fit

Verder zou de nieuwe wearable ook offline support voor Spotify krijgen. Dat betekent dat je geen telefoon hoeft mee te nemen om tijdens je work-out muziek te hebben: met de Gear Fit 2 Pro is een bluetooth-koptelefoon genoeg. GPS-functionaliteit zat al in de Gear Fit 2. Dat heeft zijn opvolger naar alle waarschijnlijkheid ook.

Nog een weekje wachten

Volgens Blass onthult Samsung zijn nieuwe wearable tijdens zijn evenement op 23 augustus. Er is nog niets over de prijs bekend. De naam, de Gear 2 Pro in plaats van Gear 3, doet wel vermoeden dat Samsung zijn nieuwe fitnesstracker samen met het oudere model zou kunnen verkopen. Of de nieuwe wearable echter meer gaat kosten of de oude minder, is nog niet bekend.

Bron: VentureBeat

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters