Samsung Gear S3, S2 en Gear Fit 2 nu te gebruiken met iPhone

Goed nieuws voor iPhone gebruikers, die toch niet zo onder de indruk zijn van de mogelijkheden van de Apple Watch. Het is nu mogelijk om de rechthoekige smartwatch van Apple in te wisselen voor de klassieke ronde versies van Samsung. De Samsung Gear S3, S2 en Gear Fit 2 zijn nu namelijk te gebruiken met iPhones.

Voor iOS 9.0 of hoger

Al een tijdje is Samsung hard aan het werk om zijn draagbare apparaten compatibel te maken met de populaire iPhone. In 2015 kondigde het bedrijf de plannen al aan en eind 2016 mochten bèta testers zich aanmelden. Het project lijkt nu eindelijk gelukt te zijn voor iPhones nieuwer dan de iPhone 5, welke draaien op iOS 9.0 of hoger. Deze smartphones kunnen nu gekoppeld worden aan de Samsung Gear S2, Gear Fit 2, Gear S3 Classic en de Gear S3 Frontier.

Koppelen via Gear S of Gear Fit app

Om de iPhone te kunnen koppelen aan de Samsung smartwatches moet gebruik gemaakt worden van de Gear S of Gear Fit app van Samsung. Deze zijn gratis beschikbaar via de Apple App Store. Na het installeren van de app wordt de gebruiker stap voor stap begeleid door het koppelingsproces. Samsung lijkt het proces zo pijnloos mogelijk te hebben gemaakt voor de (waarschijnlijk grotendeels) kersverse Samsung gebruikers.

Samsung Gear S3 Gear Fit

Samsung nu compatibel met alle relevante telefoons

Nu de Samsung smartwatches ook werken met de iPhone, zijn ze compatibel met alle meest relevante smartphones op de markt. De draagbare apparaten waren natuurlijk vanaf het begin af aan al te gebruiken met het Android besturingssysteem. De vraag blijft wel of er veel iPhone gebruikers over zullen stappen naar de Samsung horloges. Vaak wagen deze zich niet aan mobiele apparaten welke niet van het merk Apple zijn.

Bron: Samsung

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters