Gear S2 krijgt dit jaar iOS-ondersteuning

Samsung heeft op de CES-beurs in Las Vegas de toekomst voor zijn Gear S2 bekend gemaakt. De smartwatch krijgt dit jaar nog ondersteuning voor iOS. Daarnaast komen er ook twee nieuwe kleurvarianten bij.

Samsungs laatste smartwatch, de Gear S2, stond in het middelpunt van het bedrijf zijn CES-presentatie. De smartwatch is binnenkort te koop in twee nieuwe kleurvarianten, namelijk Rose Gold en Platina. De Rose Gold-variant is gemaakt van een 18-karaats gouden behuizing, en de Platina-variant is, zoals de naam al verraad, gemaakt van platina. Hiermee probeert Samsung zijn concurrent Apple te volgen die zijn Apple Watch uitgebracht heeft in een gouden variant met een startprijs van 13.000 euro. Dat bedrag is inclusief btw.

iOS-ondersteuning

Met deze nieuwe kleurenopties is de presentatie nog niet samsung-gear-s2-classic-hands-on-9-650-80afgelopen. Het bedrijf heeft ook aangegeven dat er dit jaar nog ondersteuning komt voor iOS-apparaten. Dit betekent dat de Apple Watch niet meer de enige smartwatch voor iPhones zal zijn. Onder de smartwatches die werken op Android-smartphones wordt de Gear S2 al beschouwd als een van de beste opties, dus vermoedelijk zal de Apple Watch een goede concurrent hebben aan de Gear S2.

Gear S2 Prijzen

De prijzen van de nieuwe Gear S2-varianten zijn nog niet bekend gemaakt door Samsung. Toch kun je verwachten dat de Rose Gold en Platina-varianten een stuk duurder zullen worden. Dit komt door het gebruik van edelmetalen.

Samsung Pay

Samsung heeft naast de Gear S2-aankondigingen ook nog wat losgelaten over Samsung Pay. De betaalservice van de Zuid-Koreaanse fabrikant is tot op heden nog niet beschikbaar geweest buiten Zuid-Korea. Als het aan Samsung ligt gaat daar dit jaar verandering in komen. Samsung Pay zal dit jaar beschikbaar worden in de Verenigde Staten. Wanneer de betaalservice beschikbaar zal worden in Europa is nog onbekend, waarschijnlijk focust het bedrijf zich in 2016 eerst op de Verenigde Staten.

Bron

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters