Samsung Gear S2 krijgt ondersteuning voor iOS in beta-test

Na bijna een jaar gevuld met geruchten over Samsung die zijn Gear S2 zal voorzien van ondersteuning voor iOS, is het nu eindelijk zover.

iOS ondersteuning

Gear Fit2Tegenwoordig bieden Android Wear-smartwatches ondersteuning voor iOS. Deze ondersteuning is weliswaar beperkt, maar hij is er wel. Als je een wearable van Samsung koopt, zoals de Gear S2 en Gear Fit 2, is deze ondersteuning er (nog) niet. Dit maakt dat je deze wearables niet op iOS kunt gebruiken, wat jammer is. Samsung weet dit en ongeveer 8 maanden geleden heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf bevestigd dat ze ondersteuning voor iOS zouden toevoegen aan hun wearables. Vandaag is het eindelijk zo ver! Ten minsten, dit als je in Zuid-Korea woont. In zijn thuisland heeft Samsung namelijk een beta-programma opgestart voor mensen die hun Gear-wearables graag op iOS zouden gebruiken.

Dat Samsung een beta-test start is redelijk logisch. Het bedrijf moet zoveel mogelijk informatie zien te verzamelen om ervoor te zorgen dat zijn wearables optimaal samenwerken met iOS. We vragen ons alleen af waarom ze de beta-test enkel in Zuid-Korea doen en of er ook veel mensen zich hiervoor zullen aanmelden. De kans is namelijk heel klein dat mensen een Gear S2, Android-smartphone en iPhone hebben. Mocht je toevallig in Zuid-Korea wonen, dan is hier de link om je aan te melden voor het beta-programma. Woon je niet in Zuid-Korea kun je je nog altijd aanmelden, maar je zal de applicatie gewoon niet kunnen installeren.

Nederland

Of Samsung de beta-test ook in Nederland zal houden is niet duidelijk. Net zoals we niet kunnen zeggen wanneer Samsung zijn Gear S2 en Gear Fit 2 zal voorzien van ondersteuning voor iOS. Maar als we zelf even speculeren, dan verwachten we dat Samsung de beta-test na de IFA-beurs in Berlijn beschikbaar zal maken voor Europeanen. Samsung zal dan namelijk ook zijn Gear S3-smartwatch aankondigen en het kan goed zijn dat deze smartwatch uit de doos ondersteuning zal bieden voor iOS. De beta-test zou dit dan mogelijk maken. Hoe dan ook, wij zijn blij om te zien dat Samsung eindelijk ondersteuning voor iOS toevoegt aan zijn wearables, jij ook?

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters