Samsung Gear S2 werkt niet met Tizen-smartphones

De Samsung Gear S2 is niet compatibel met de Tizen-smartphones van Samsung. Gek genoeg draait de smartwatch zelf ook op Tizen.

Samsung Gear S2 hands-on

De Samsung Gear S2-smartwatch is sinds de release in oktober meer dan 70.000 keer verkocht. Toch is het nu pas bekend dat het horloge niet werkt op Tizen-smartphones.

Tot nu toe heeft Samsung nog maar twee Tizen-smartphones op de markt gebracht. Dit zijn de Z1 en de Z3. Deze toestellen zijn door Samsung ontwikkeld om te concurreren in India en Bangladesh. De mensen daar hebben niet veel geld voor een smartphone, daarom kosten de Z1 en Z3 niet veel. Het nadeel daarvan is dat de toestellen geen hoge specificaties hebben. Dit veroorzaakt waarschijnlijk het probleem met de compatibiliteit.

Volgens experts is Samsung bezig met het ontwikkelen van high end-smartphones met Tizen. Deze komen waarschijnlijk volgend jaar op de markt. Met deze toestellen zal de Gear S2 wél werken.

Tizen is het allesomvattende ecosysteem van Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft het besturingssysteem al op smartwatches en smartphones gezet. Als Samsung wil dat het ecosysteem groeit, is het ironisch dat zijn producten niet werken met de Tizen-software.

Of de huidige Tizen-smartphones in de toekomst nog gaan werken met de Gear S2 is onduidelijk.

Bron: businesskorea

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters