Samsung’s persuitnodiging voor IFA event hint naar Gear S3 onthulling

Samsung heeft een persuitnodiging voor een IFA event in Berlijn verstuurd, waar in duidelijk gehint wordt naar de Gear S3 en de Gear S3 Classic.

Samsung

Gear S3 Classic
De Gear S2

Vorig jaar onthulde Samsung de Samsung Gear S2 en de Samsung Gear S2 Classic tijdens een IFA event in Berlijn. Het lijkt er op dat het Koreaanse bedrijf dit jaar hetzelfde van plan is, want een persuitnodiging voor een event op 1 september hint naar de onthulling van de opvolgers van Samsung’s Tizen smartwatches: de Gear S3 en de Gear S3 Classic. De uitnodiging noemt nergens een specifiek product, maar de grote afgebeelde wijzers spreken boekdelen.

Gear S3 en Gear S3 Classic

Dankzij geruchten weten we al dat we opnieuw een normale variant en een Classic variant kunnen verwachten. Vorige week registreerde Samsung bijvoorbeeld nog de Samsung Gear S3 Classic merknaam in Korea, en vorige maand doken er foto’s op van promotiemateriaal voor beide Tizen smartwatches. Daarnaast wordt er ook voorzichtig gespeculeerd dat er een luxueuze variant van de Samsung Gear S3 zal worden aangekondigd tijdens de World Watch and Jewelry Show. Het evenement vindt pas volgend jaar in maart plaats.

Sportieve smartwatch

Gelukkig laten zowel de Samsung Gear S3 als de Samsung Gear S3 Classic dus niet zo lang meer op zich wachten. De smartwatches hebben qua sensors en specificaties een flinke upgrade gekregen, zo blijkt uit gelekte informatie. De Gear S3 wordt vooral interessant voor de sportievelingen onder ons. De smartwatches krijgen namelijk een hoogtemeter, waarmee je bijvoorbeeld tijdens het bergbeklimmen snel kan checken hoe hoog je zit. Daarnaast hebben beide Samsung Gear S3 modellen ook nog eens een ingebouwde barometer en een speedometer. Ook hoef je dankzij een geïntegreerde GPS geen smartphone meer bij je te hebben om je workout en locactie te tracken.

1 september

De smartwatches kunnen de data van de sensoren combineren om gedetailleerde rapporten te genereren. Zo moet de Gear S3 de perfecte smartwatch worden voor actieve gebruikers die niet met een overduidelijke fitness tracker rond willen lopen. Of dat ook daadwerkelijk het geval is gaan we dus op 1 september ontdekken, wanneer Samsung beide modellen aan de wereld zal tonen.

Bron: Samsung

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters