‘Samsung Gear S3 spreekt sportievelingen aan met nieuwe sensoren’

De Samsung Gear S3 moet vooral de sportieve smartwatch gebruikers aan gaan spreken, zo blijkt uit een nieuw gerucht.

Smartwatches

Het is angstvallig stil op de smartwatch markt. Onder andere HTC, OnePlus en Huawei besloten hun eigen smartwatches uit te stellen of zelfs te cancellen en de verkopen van de huidige modellen vallen eigenlijk ook vies tegen. Zijn de slimme horloges dan toch niet de onmisbare nieuwe productcategorie die analisten voorspelden? Daar begint het toch een beetje op te lijken, maar dat betekent niet dat elk bedrijf de handdoek in de ring gooit. Volgens een nieuw gerucht krijgt de aankomende Samsung Gear S3 een aantal nieuwe sensoren die de smartwatch aantrekkelijker moet gaan maken voor sportievelingen die hun vrije tijd graag buitenshuis doorbrengen.

Samsung Gear S3

Samsung Gear S2 op dock
De Gear S2

Ten eerste krijgt de opvolger van de succesvolle Gear S2 waarschijnlijk een ingebouwde GPS chip.Dat betekent dus dat je bijvoorbeeld tijdens het hardlopen je locatie kunt tracken zonder dat je een smartphone bij je hoeft te dragen. De GPS werkt samen met een speedometer, waarmee de smartwatch zoals de naam al doet vermoeden precies kunt meten hoe snel je beweegt. Volgens een anonieme bron gebruikt de Gear S3 die informatie om je gedetailleerde rapporten te sturen, inclusief tips die aangeven hoe je je workout kunt verbeteren.

Sensoren

Daarnaast heeft de unieke smartwatch naar verwachting ook een altimeter, waarmee gemeten kan worden hoe hoog je bent. Ideaal dus voor de sportieve gebruikers die graag een wandelingen maken in de Oostenrijkse bergen, of bergbeklimmers die willen pronken met hun statistieken. Als laatste noemt het gerucht een barometer, die dus de luchtdruk kan meten. Hoe deze informatie een rol speelt is nog niet bekend. Wel zal de Gear S3 je waarschuwen als de luchtdruk om je heen te snel daalt.

Berlijn

Naar verwachting zal Samsung volgende maand de sportieve smartwatch gaan onthullen tijdens IFA 2016 in Berlijn. Het lijkt erop dat de Gear S3 een aantrekkelijke combinatie tussen een normale smartwatch en een fitness tracker gaat worden. Voor we die conclusie geheel kunnen trekken moeten we echter eerst de rest van de specificaties afwachten. Naast de Apple Watch is de concurrentie niet bijzonder sterk, dus wellicht kan Samsung zijn positie op de markt alleen maar verbeteren.

Bron: Sammobile

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters