Samsung onthult controller voor Gear VR

Samsung Gear VR

Samsung onthulde gisteren de Samsung Galaxy Tab S3. Toch wist de Samsung Galaxy S8 de show te stelen dankzij een korte teaser. Je zou daarom bijna vergeten dat de Koreaanse smartphonefabrikant nog een gadget heeft onthuld: een virtual reality controller voor de Samsung Gear VR.

 

Virtual reality

Mobiele virtual reality is de toekomst van de technologie als we analisten moeten geloven. De drempel voor virtual reality ligt daar immers een stuk lager, omdat de consument al een smartphone heeft. Dat scheelt weer in de portemonnee. Toch zijn de meeste huidige oplossingen beperkt, mede omdat er geen effectieve manier is om de content te bedienen. Dan blijft het meestal bij filmpjes en zeer simpele spelletjes.Samsung Gear VR

Controller

Dat gold ook voor de Gear VR, de mobiele virtual reality headset van Samsung. Daar komt zeer binnenkort echter verandering in. De fabrikant heeft gisteravond dus een controller voor de Gear VR onthuld. De controller wordt binnenkort in een nieuwe bundel verkocht, samen met de nieuwe Gear VR uit 2016. Die headset werd samen met de Galaxy Note 7 uitgebracht. De enige verandering is de nieuwe band, waar je ook de controller in kunt opbergen.

Selecteren, pakken, richten en schieten

De controller doet denken aan die van de HTC Vive, in plaats van de controller van Oculus zelf. Dat is verrassend, gezien de Gear VR in samenwerking met Oculus ontwikkeld is. De Gear VR controller heeft een ronde touchpad, met een paar fysieke knoppen. De gadget is ontworpen om met een hand te gebruiken, en laat gebruikers “selecteren, pakken, richten en schieten.”

Zeventig titels

Maar goed, dan moeten games de controller natuurlijk wel ondersteunen. Dat zit volgens Oculus en Samsung echter wel goed. Meer dan zeventig titels zullen binnenkort ondersteuning voor de controller implementeren. Bovendien komt er een publieke SDK uit, wat betekent dat elke ontwikkelaar met de technologie aan de slag kan. Het is helaas nog niet bekend wanneer de controller uit gaat komen en hoeveel het stukje hardware gaat kosten.

Bron: Oculus

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters