Samsung Gear VR populairste virtual reality bril van vorig jaar

De Gear VR van Samsung is een van de populairste virtual reality headsets. Het eindresultaat is dat Samsung ruim 72 procent van de VR markt in handen had vorig jaar.

Samsung Gear VR

Dat Samsung Gear VR populair was wisten we wel, maar dat het bedrijf vorig jaar 72 procent van de VR markt in handen had, was tot nu toe nog onduidelijk. Dit maakt de smartphonefabrikant de grootste fabrikant binnen VR. Wanneer virtual reality gebruikers denken aan VR brillen, associeren ze dit direct met Samsung. Het weggeven van de VR brillen aan consumenten bij aanschaf van het nieuwe vlaggenschip, is een goede zet geweest.

72 procent

De Gear VR is een groot succes, zelf zo groot dat 72 procent van de VR-headsets die verkocht zijn van Samsung zijn. Dat zijn 4,51 miljoen headsets. Sony’s PlayStation VR werd verkocht aan 12,5 procent, HTC’s expensive Vive aan 6,7 procent en de DayDream View van Google werd aan 4,1 procent van de VR headset gebruikers verkocht. Hoeveel procent van de markt Samsung dit jaar in handen heeft, is nog even afwachten.

Verschil Samsung Galaxy S8 en de S8 Plus

Het verschil tussen de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus is dat de S8 een scherm krijgt van 5,7 inch en de S8 Plus een scherm van 6,2 inch. Beide smartphones krijgen een afgerond scherm. Aangezien 70 procent van de verkochte toestellen een Samsung Galaxy S7 Edge was, is het een slimme keuze van Samsung om weer voor een afgerond scherm te kiezen.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bron: Phone Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters