‘Nieuwe Gear VR te zien op gelekte foto en ondersteunt oude smartphones’

De nieuwe Gear VR die naar verwachting morgen samen met de Galaxy Note 7 aangekondigd zal gaan worden ondersteunt waarschijnlijk ook oudere vlaggenschepen.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung gaat morgen dan eindelijk de Samsung Galaxy Note 7 aankondigen, de langverwachte opvolger van de Galaxy Note 5. De strakke phablet met gebogen randen mag dan niet de beestachtige specificaties hebben waar eerdere geruchten op wezen, maar dat neemt niet weg dat we nog steeds met een aantrekkelijk vlaggenschip te maken hebben.

Samsung’s nieuwe phablet krijgt namelijk een gebogen 5.7-inch scherm met een Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. Onder de motorkap zit, afhankelijk van waar je het toestel koopt, een Snapdragon 821-processor of Exynos 8893-chipset. Deze maand nog komt naar verwachting de Exynos variant in Nederland uit, een octacore chipset die maximaal 2,6 GHz klokt. Daarnaast heeft de Galaxy Note 7 maar liefst 6GB aan werkgeheugen. Niet de minste specificaties dus.

Samsung Gear VR

Je zou echter bijna vergeten dat Samsung waarschijnlijk morgen ook een nieuwe Gear VR headset gaat onthullen. Het Koreaanse bedrijf zet flink in op virtual reality met zijn eigen platform en headsets, dus het is logisch dat er ook een variant voor de nieuwste phablet van Samsung wordt uitgebracht. Vandaag heeft het bekende Twitter-account @OnLeaks echter nieuwe informatie naar buiten gebracht waar uit blijkt dat de aankondigingen van morgen ook interessant zullen zijn als je niet van plan bent de Note 7 te gaan kopen.

Gear VR

Ondersteuning

Volgens een nieuw gerucht ondersteunt de nieuwe Gear VR ook oudere Galaxy smartphones, tot en met de Galaxy S6. Het leek er aanvankelijk op dat de Note 7 zijn eigen editie zou krijgen omdat het vlaggenschip een USB-C port heeft. De nieuwe Gear VR brengt een aantal verbeteringen met zich mee ten opzichte van zijn voorgangers, dus het is ideaal dat alle vlaggenschepen van Samsung worden ondersteund. Anders zou het immers een verwarrende situatie voor de consument worden qua keuze. Volgens @OnLeaks heeft de nieuwe Gear VR een blikveld van 110 graden, ten opzichte van 96 graden in het huidige model. Vandaag is er ook een vermeende productfoto van de nieuwe Gear VR verschenen, die je hier boven kunt bewonderen. Het is nog niet bekend wanneer de volgende generatie Gear VR headset beschikbaar zal zijn en hoeveel de headset zal gaan kosten, al wijzen geruchten er op dat Samsung’s gadget even veel gaat kosten als zijn voorganger.

Bron: @OnLeaks

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters