Samsung gebruikt Apple Watch in patentaanvraag

Vandaag is een patentaanvraag van Samsung voor verwisselbare horlogebandjes aan het licht gekomen waarin het bedrijf gebruik maakt van Apple Watch-schetsen.

Patentaanvraag met exact kopie

Samsung gebruikt Apple Watch in patentaanvraagIn de gelekte patentaanvraag-schetsen zijn tekeningen te zien waarin de Apple Watch helemaal is overgenomen. Wanneer je naast de tekeningen van de Apple Watch een foto van de smartwatch legt merk je onmiddelijk op dat de tekeningen simpelweg de eerste smartwatch van Apple voorstellen.

Waarom is onduidelijk

Waarom Samsung nu een patentaanvraag met tekening van de Apple Watch heeft ingediend is onduidelijk. Het bedrijf maakt reeds smartwatches die helemaal niet lijken op de Apple Watch. Vandaar dat we niet begrijpen waarom Samsung nu de Apple Watch gebruikt in een patentaanvraag. Maar wie weet heeft Samsung het wel met opzet gedaan of is het een foute aanvraag.

Niets staat vast

Samsung gebruikt Apple Watch in patentaanvraagNatuurlijk betekent de patentaanvraag niet dat Samsung ook echt de verwisselbare bandjes zal gaan maken en/of een smartwatch zal gaan produceren die als twee druppels water op de Apple Watch lijken. Het gebeurt wel vaker dat een patent niet wordt toegekend of niet wordt gebruikt door een bedrijf.

Galaxy Gear S3

Maar misschien zal Samsung de aangevraagde patenten voor horlogebandjes wel gaan gebruiken bij zijn volgende smartwatch: de Samsung Galaxy Gear S3. Meerdere geruchten gaan rond dat Samsung deze smartwatch tijdens de IFA beurs in september zal voorstellen aan het publiek. Wij kijken er alvast naar uit.

Niet de eerste keer

Hoewel Samsung waarschijnlijk niets zal doen met deze patentaanvraag, zou het niet de eerste keer zijn dat het Koreaanse bedrijf Apple kopieert. In het verleden zijn er meerdere rechtszaken geweest tussen beide bedrijven omdat ze elkaars technologieën en ontwerpen overnemen.

Bron: PhoneArena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters