Samsung geeft Android 2.3.4-update vrij voor de Galaxy S II

Samsung heeft de Android 2.3.4-update vrijgegeven voor zijn vlaggenschip de Galaxy S II. De update lijkt naast het Android OS ook het toestel klaar te stomen voor FOTA-updates.

De update is inmiddels via de Kies-software vrijgegeven door Samsung in Nederland en gratis te downloaden. De belangrijkste verbetering voor de update is Android 2.3.4, waar de Galaxy S met Android 2.3.3 wordt geleverd. Het rugnummer van de update is KI1 voor de unlocked modellen. Daarnaast is ook al de KPN variant van de update vrijgeven en zullen binnenkort ook T-Mobile en Vodafone volgen.

De update verhelpt vooral een paar bugs die tot nu toe aanwezig zijn in de firmware. Ook worden er kleine aanpassingen in het menu gedaan en is er prestatiewinst volgens Samsung. Daarnaast is de batterijduur wat verbeterd, al is nog onduidelijk hoe veel beter deze is geworden. Opvallend is dat het firmware over the air-menu voorzien is van een update. Samsung wist tot nog toe geen gebruik te maken van draadloze updates maar lijkt nu weer een stapje verder hierin te zijn. De tool gaat ook beter om met de batterij aangezien bij de vorige firmware het automatisch checken op nieuwe firmwares geen positieve gevolgen had voor de batterij.

Hoewel de 2.3.4-firmware net vrijgegeven is door Samsung is ook de 2.3.5-update ondertussen gelekt. Het gaat hier weliswaar om een beta-rom die het toestel kan beschadigen, maar het geeft in ieder geval aan dat de producent druk bezig is met de volgende updates. Het installeren van de 2.3.5-update voordat Samsung die officieel naar de toestellen stuurt, geschiedt zoals altijd op eigen risico.

Samsung Galaxy S II 2.3.4 update

 

Samsung Galaxy S II 2.3.4 update

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters