Samsung geeft Android 2.3.4-update vrij voor de Galaxy S II

Samsung heeft de Android 2.3.4-update vrijgegeven voor zijn vlaggenschip de Galaxy S II. De update lijkt naast het Android OS ook het toestel klaar te stomen voor FOTA-updates.

De update is inmiddels via de Kies-software vrijgegeven door Samsung in Nederland en gratis te downloaden. De belangrijkste verbetering voor de update is Android 2.3.4, waar de Galaxy S met Android 2.3.3 wordt geleverd. Het rugnummer van de update is KI1 voor de unlocked modellen. Daarnaast is ook al de KPN variant van de update vrijgeven en zullen binnenkort ook T-Mobile en Vodafone volgen.

De update verhelpt vooral een paar bugs die tot nu toe aanwezig zijn in de firmware. Ook worden er kleine aanpassingen in het menu gedaan en is er prestatiewinst volgens Samsung. Daarnaast is de batterijduur wat verbeterd, al is nog onduidelijk hoe veel beter deze is geworden. Opvallend is dat het firmware over the air-menu voorzien is van een update. Samsung wist tot nog toe geen gebruik te maken van draadloze updates maar lijkt nu weer een stapje verder hierin te zijn. De tool gaat ook beter om met de batterij aangezien bij de vorige firmware het automatisch checken op nieuwe firmwares geen positieve gevolgen had voor de batterij.

Hoewel de 2.3.4-firmware net vrijgegeven is door Samsung is ook de 2.3.5-update ondertussen gelekt. Het gaat hier weliswaar om een beta-rom die het toestel kan beschadigen, maar het geeft in ieder geval aan dat de producent druk bezig is met de volgende updates. Het installeren van de 2.3.5-update voordat Samsung die officieel naar de toestellen stuurt, geschiedt zoals altijd op eigen risico.

Samsung Galaxy S II 2.3.4 update

 

Samsung Galaxy S II 2.3.4 update

 

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters