Samsung geeft Android 4.0 vrij voor de Galaxy S II

Samsung heeft via Twitter laten weten te zijn begonnen met het vrijgegeven van de Android 4.0.3-update. Galaxy S II-smartphones van het XEN-type kunnen de update nu via Kies downloaden.

Volgens Samsung is de firmware voor simlockvrije modellen inmiddels beschikbaar. De fabrikant begon eind maart met het uitrollen van de update en inmiddels is deze ook in Nederland aanbeland. Samsung laat weten dat providervarianten van de S II nog geen update zullen krijgen. Dit zal nog even duren aangezien providers de nieuwe firmware eerst moeten goedkeuren alvorens het toestel geüpdatet wordt. Volgens Samsung duurt het nog enkele weken alvorens ook de providers starten met het updaten van de toestellen.

Samsung heeft ervoor gekozen om haar TouchWiz-interface over Android 4.0 te gooien. De fabrikant meent dat deze interface herkenbaar is voor klanten en zou daarom ook niet te veel toegevoegd hebben aan extra functionaliteit op het toestel. De update brengt wel alle nieuwe opties van Android 4.0.3 naar de telefoon, aldus de producent. Ondermeer Face Unlock, datamonitoring en een vernieuwd menu zijn in de firmware verwerkt. De update kan vooralsnog uitsluitend via Kies geïnstalleerd worden op het toestel.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters