Samsung geeft Android 4.0 vrij voor de Galaxy S II

Samsung heeft via Twitter laten weten te zijn begonnen met het vrijgegeven van de Android 4.0.3-update. Galaxy S II-smartphones van het XEN-type kunnen de update nu via Kies downloaden.

Volgens Samsung is de firmware voor simlockvrije modellen inmiddels beschikbaar. De fabrikant begon eind maart met het uitrollen van de update en inmiddels is deze ook in Nederland aanbeland. Samsung laat weten dat providervarianten van de S II nog geen update zullen krijgen. Dit zal nog even duren aangezien providers de nieuwe firmware eerst moeten goedkeuren alvorens het toestel geüpdatet wordt. Volgens Samsung duurt het nog enkele weken alvorens ook de providers starten met het updaten van de toestellen.

Samsung heeft ervoor gekozen om haar TouchWiz-interface over Android 4.0 te gooien. De fabrikant meent dat deze interface herkenbaar is voor klanten en zou daarom ook niet te veel toegevoegd hebben aan extra functionaliteit op het toestel. De update brengt wel alle nieuwe opties van Android 4.0.3 naar de telefoon, aldus de producent. Ondermeer Face Unlock, datamonitoring en een vernieuwd menu zijn in de firmware verwerkt. De update kan vooralsnog uitsluitend via Kies geïnstalleerd worden op het toestel.

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters