Samsung geeft Android 4.0 vrij voor de Galaxy S II

Samsung heeft via Twitter laten weten te zijn begonnen met het vrijgegeven van de Android 4.0.3-update. Galaxy S II-smartphones van het XEN-type kunnen de update nu via Kies downloaden.

Volgens Samsung is de firmware voor simlockvrije modellen inmiddels beschikbaar. De fabrikant begon eind maart met het uitrollen van de update en inmiddels is deze ook in Nederland aanbeland. Samsung laat weten dat providervarianten van de S II nog geen update zullen krijgen. Dit zal nog even duren aangezien providers de nieuwe firmware eerst moeten goedkeuren alvorens het toestel geüpdatet wordt. Volgens Samsung duurt het nog enkele weken alvorens ook de providers starten met het updaten van de toestellen.

Samsung heeft ervoor gekozen om haar TouchWiz-interface over Android 4.0 te gooien. De fabrikant meent dat deze interface herkenbaar is voor klanten en zou daarom ook niet te veel toegevoegd hebben aan extra functionaliteit op het toestel. De update brengt wel alle nieuwe opties van Android 4.0.3 naar de telefoon, aldus de producent. Ondermeer Face Unlock, datamonitoring en een vernieuwd menu zijn in de firmware verwerkt. De update kan vooralsnog uitsluitend via Kies geïnstalleerd worden op het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. fejth -

  Heb nu twee weken Android 4.0.3 (ICS) op mijn galaxy s2 draaien, en zal even een korte review geven.

  Nadat ik de update had uitgevoerd, heb ik even alles verwijderd en een Hard Reset gedaan. (*2767*3855#)
  Hierdoor kon ik een goed gevoel krijgen wat er wel en niet veranderd is. De nieuwe setup is erg leuk en geeft echt het idee dat je een gloednieuwe versie van android voorgeschoteld krijgt.
  Na het invullen van je voorkeuren wordt je geplaatst in je Homescreen. Daar blijkt eigenlijk dat Samsung de bovenste laag van touchwiz 4.0 niet echt heeft aangepast. De google search-bar is nu donker, en er is een social-hub widget toegevoegd. Ook je applicaties-menu is niet veranderd, en zelfs de eerder gelekte 3d-animaties zijn uit het scrollen gehaald.

  Nee, ICS laat zich vooral zien in de door Google Geupdate apps zien zoals Gmail en de Google Play Store (whats in a name?) Samsung heeft nog wel de moeite genomen om het Instellingen-menu aan te passen, en sommige standaard features van ICS zijn intact gelaten, maar verwacht niet alle ICS widgets, nieuwe wallpapers, of consistent het blauwe kleurenschema van de laatste android versie.

  Toen Google in Oktober de Galaxy nexus onthulde maakten ze er een groot punt van dat ze wilden dat mensen van Android gingen houden. Dit wilden ze forceren door een design-taal te geven die voor iedereen duidelijk is, en consistent moet zijn in alle lagen van Android. Hun ontwerper Mathias Duarte heeft er zijn levenswerk van gemaakt om ICS herkenbaar te maken voor iedereen die een Android telefoon in handen neemt. Samsung heeft naar mijn mening echter toch te weinig moeite gedaan om Mathias' team in hun harde werk te belonen, en te erkennen. Er is te weinig gedaan om ICS echt tot zijn te laten komen, en zal voor de gemiddelde voorbijganger toch vooral een Samsung-telefoon zijn, dan een Samsung-telefoon met Android.

  Pluspunten zijn:
  -Batterij gaat zeker langer mee
  -Apex-launcher werkt nu! (geeft echt dat ICS
  gevoel)
  -Nieuwe functies Muziekspeler (timer/slaapstand)
  -Multi-tasken werkt beter

  Minpunten:
  -Camera vertoont ineens roze spot in het midden
  -lanceren camera voor face-unlock is nog the traag
  -Geen 'nieuw OS' gevoel
  (setje wallpapers is niet zoveel moeite, toch?)

 2. tonny zuidwolde -

  net gekeken op kies…is net of ik fabels hoor….staat niks nieuws op en heb nog steeds gewoon gingerbreab…wacht nog steed op ics …heelaas:(

 3. Frezebees -

  Tot nu toe nog nooit geweten dat ze hun belofte gehouden hebben.
  Tab 7" in bezit, vol bugs in firmware en update zou volgen maar anderhalf jaar later nog niets.
  Ook Tab 10.1v in bezit en ook vol bugs, een jaar na beloofde update nog niets.
  Galaxy S in bezit, na bijna 2 jaar nog geen deftige update.
  Voor de Note zit ik te wachten zoals velen.
  Eerst Q4 2011, dan januari, dan Q1, nu Q2 maar wie zal zeggen welk jaar?
  Producten zijn goed maar de software en support is niet alles.
  Samsung speelt met vuur, mensen worden het beu en kiezen ander als het zo blijft.
  Nu al 3 producten in bezit waarvoor geen support meer en eentje in afwachting.
  Ah ja, ook een Samsung TV en defecte Blu-rayspeler met problemen en Samsung stuurt je wandelen voor support.

 4. Denandere -

  @kaaaas : Rij jij ook een paar jaar met de wagen alvorens te leren rijden?
  Lees de manual even of gebruik Google.
  Voor basisvragen kan je zelf toch ook wat lezen zeker?

 5. Sjaakie -

  Wat Samsung ERG slecht heeft gedaan met de ICS update is dat je nu niet de mogelijk heb om icoontjes bij elkaar te stoppen in een map.. dit is een van de leuke vernieuwingen bij ICS.. Vind dit erg vreemd.. het is net og je nog steeds met Gingerbread zit te werken!!

  1. Gerr -

   Hhahah kon ik allang al op me xperia met sony UX -gingerbread 😛 , maargoed- hoe is de stabiliteit verder van ICS zelf? Want ik zag zelfs dat htc's met de nieuwe sense dezelfde buggs hebben als ICS vanilla (nexus), bijvoorbeeld in de browser.:S

   1. Sjaakie -

    Wat nou HAHA.. begrijp je niet.:S Ik heb wel een SII inderdaad, maar daar draait stock ICS op, en ik heb die future wel. ICS vanaf 4.03 is super stabiel op de galaxy nexus, heb deze en tijdje gebruikt, maar vond toestel te groot. Vandaar nu een SII. Heb lang de Neus S gebruikt zonder ooit bugs te hebben gehad. 99% van de software klachten/bugs die mensen op hun anroid toestel hebben, worden veroorzaakt door de HTC Sense/ Samsungs touchwiz, en dat vreselijke schilletje wat jij op je failliete merk telefoon hebt staan!!:P

 6. johan -

  Hee. Dat is raar ik heb Vodafone en zonder dat ik toestemming heb gegeven hebben ze de 4.0 update al op mijn Samsung galaxy gezet. Ik werd 4 dagen geleden s'ochtends wakker en mijn telefoon was uitgeschakeld. Toen ik hem opstarte zat 4.0 erop.

  1. Sjaakie -

   Wat voor baseband versie staat er nu op je toestel als ik vragen mag? Voor zover ik weet word er nergens in de wereld op dit moment een Foto vrij gegeven voor de I9100..? En dat het volledig uit zichzelf is gebeurd geloof ik niet helemaal, je moet minimaal 1 keer zelf nog een bevestiging geven!!

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters